Drøbaks gater og blomstrende hjem…


Ja, for disse fantastiske boligene huser jo mange forskjellige typer mennesker…
 
DSC_0010

…, men før jeg går videre i mine refleksjoner om Drøbaks vakre boliger og helt spesielle “sørlandsstil”, har mannen kommet meg i forkjøpet med fotograferingen.
 
Han har nemlig tatt med seg mitt nye speilreflekskamera for å teste det litt, mens jeg går rundt med mitt digitalkamera i vesken, og før jeg har rukket å få det klart, ja, så er han altså der. Mannen altså…

DSC_0012

Dette prakteksemplaret av et “skipperhus” huset i min ungdom en frisørsalng. Det hadde seg nemlig slik at jeg drømte om å utdanne meg til frisør. Så her hadde jeg mine første erfaringer om det å gjøre mennesker fine i sveisen. "Marwell" het salongen, om jeg ikke husker helt feil da.
 
Men jeg kom aldri så langt som til å klippe noen av kundene i denne salongen. Jeg fikk dog lov til å lære meg hvordan man vasker en kundes hår på riktig måte…

IMG_3670

…dog fikk jeg anledning til å få mine egne kunder året etter da jeg begynte på internatskole i Kviteseid. Jeg tror jeg fikk kr. 5,- per kunde. Og når jeg tenker etter, burde mine kunder fått betalt av meg. Resultatet var sjelden veldig vellykket.

Jeg synes denne gråfargen kler dette huset så godt og likeså den vakre hortensiabeplantningen inntil veggen.

IMG_3671
 
Et flott inngangsparti, dog ikke av gammel årgang. Disse leilighetene ble gjort om på -80 tallet fra det som i sin tid huset Tento tapetfabrikk. Min mann jobbet litt der i sin ungdom og jeg solgte leilighetene da de sto ferdig. Gjennom et advokatfirma som jeg dengang var ansatt i.
 
IMG_3673 
 
Dette huset med den flotte gallionsfiguren er nok et yndet fotoobjekt for mange og det er jo ikke så rart, for det er både spesielt og flott.
 
IMG_3678
 
Smugene mellom boligene blir jeg like betatt av hver gang jeg besøker Drøbak.
Husene er velstelte og de ligger tett på hverandre.
 
IMG_3683
 
Hagene er også for det meste velstelte som her.
 
IMG_3701
 
I dette hvitmalte og vakre huset traff jeg eieren. Det var en skikkelig “heitum lurum” dag idag også, så skyggen var eneste værende sted for eieren.
 
IMG_3704
 
I tillegg til en hyggelig prat over gjerdet, synes hun det var hyggelig at jeg tok bilder av boligen hennes.
Ikke rart – det er lov å være litt stolt av å bebo et slikt fantastisk byggverk.
Og takket være entusiaster som henne, er disse boligene velstelte og har dessuten bevart sin prakt fra fordums tider.
Hun overtok boligen i 2006 og har totalrenovert eiendomsmassen.
 
IMG_3705
 
Denne sjarmerende systuen hører også med til boligen over.
 
IMG_3707
 
 
IMG_3685
 
 
IMG_3690
 
Drøbak har en stor plass i hjertet til både mannen og meg.
Det var på “terian” på torget her vi hadde våre første treff i vår ungdom på 70-tallet. Siden skulle det ta nesten 30 år før vi fant tilbake til hverandre.
 
IMG_3695
 
Det er også fint beplantet i byen og mye vakkert å skue for et arkitekt- og planteivrig øye.
 
IMG_3696
 
 
IMG_3688
 
 
IMG_3692
 
Og med lunsj/middag på Skipperstua med en upåklagelig utsikt over havna og fjorden, var vi også ved dette besøket fornøyd med å mimre litt om “gamle dager” og beskue alt det vakre som Drøbak har å by på.
 
-Mette Gry Larsen-
 
 

Kommentarer

 1. Fantastisk reportasje fra Drøbak! KS

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint at du synes det, storesøs!!

   Slett
 2. Veldig hyggelig besøk i Drøbak med konen og SM. Fine bilder, nydelig vær og god mat på Skipperstuen :)

  SvarSlett
 3. Skikkelig flotte og frodige bilder fra vakre Drøbak! :-D En kommer kanskje enda mer I sommerstemning av å besøke den byen.
  Ha en fortsatt fin dag
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Enda mer i sommerstemning, ja!!

   Slett
 4. Dette var en koselig historie både i bilder og ord......Drøbak oser av sjarme! Flink er også din kjære til å ta bilde/bilder.....? Alltid koselig å titte innom bloggen din Mette;o) Sees plutselig.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar