Hjemmelaget urtesalt

 
 
2013-11-006
 

Inngredienser til dette urtesaltet:

1 potte kruspersille/bladpersille
1 stor potte koriander
1 stykke sellerirot
2 gulrøtter
1 hvitløksfedd
2 dl grovt salt
 
Jeg bruker økologiske grønnsaker så sant jeg får tak i det.
Skjærer de opp i biter og putter dem sammen med urter og hvitløk i foddprosessoren og kjører det til en jevn masse.
Tar i grovt salt (kjøpt på helsekost, uraffinert og uten tilsetningsstoffer) og kjører maskinen litt til.
Når man har grønnsaker i, er det lurt å la det stå og renne av seg litt i et dørslag, ellers tar det utrolig lang tid å tørke det.
 
IMG_0814
 
Så smører jeg det utover et bakapapirkledd brett og lar det stå på 50 grader varmluft i stekeovnen med litt gløtt på døren så fukten slipper ut.
Tørketiden varierer, men det kan ta en del timer.
Jeg lar det ofte stå å lufttørke med et bakepapir over seg de siste timene.
Det er veldig viktig at det er skikkelig tørt, ellers vil det mugne.
 
IMG_0843
 
I og med at det ikke er antiklumpemiddel i dette (som det forøvrig er i den konvensjonelle fremstillingen av salt, altså det man vanligvis får i ordinære butikker) så kjører jeg det i foodprosessoren etter at det er tørt.
 
IMG_4643
 
Etterpå tar jeg det på tørre og rene glass med lokk…
 
2014-11-11 Urtesalt med logo
 
…og som du ser har jeg fått meg noen klistrelapper til å bruke på hjemmelagd urtesalt og annet.
 
Saltet er veldig godt å strø på nykokte egg og på salater.
Egner seg som topping av matretter!! …og som vertinnegaver når man er invitert bort!
 
Lyst til å prøve?
 

Kommentarer

  1. danke für die bilder und inspirationen!!! iebe grüße von angie aus deutschland und einen schönen dienstag

    SvarSlett
  2. Så fin ide! Skikkelig vakre ble jo krukkene med dine klistrelapper på! Takk for tipset! :)

    SvarSlett
  3. Mmmm, så deilig. For noen superfine klistrelapper du har fått laget. De gjorde susen på krydderglasset!

    SvarSlett
  4. Inspirerende! Dette fikk jeg lyst til å prøve :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg