Bruk kongler i bunnen av krukker, det er drenering god nok

Jeg har trodd at det kunne fungere, men etter å ha delt dette innlegget ble jeg korrigert av plantemann Morten Bragdø som sier at det er sand som drenerer: Les denne bloggposten om hvorfor sand fungerer mye bedre. Det er godt vi stadig kan lære noe nytt (som dog er gammel kunnskap).
Her i Furulunden har vi kongler nok kan jeg fortelle deg. De ramler ned hist og pist og det er bare å forsyne seg. Og det gjør jeg. Jeg fyller krukker og kar. Gratis er det også, og veldig lett.


Over konglene legger jeg litt avis slik at jord og kongler ikke havner i en eneste kladeis. Akkurat som du ser i denne bloggposten her.

For skal det fungere som drenering så er det jo greit at ikke jorda havner sammen med konglene


Over til noe helt annet enn kongler og drenering i krukker. Denne vannkanna kjøpte jeg på markedet i Gamlebyen i Fredrikstad sommeren 2013.

Jeg kunne ikke helt forstå hvorfor mannen som solgte den var så innmari opptatt av hvor fint det ville være å plante i den, men da jeg kom hjem og fylte vann i kannen, skjønte jeg hans iver.

Den lekker nemlig mer enn ei sil for å si det sånn, men den fungerer helt fint som et dekorasjonsmoment da.
Så har du lyst og anledning, så bytt ut lecakuler og annet stærsj og bruk det du har rundt deg, som for eksempel furukongler, dem er det jo ofte flust av rundt oss.

I morgen skal jeg i gang med å tømme varmkomposten, og det tar sin tid. Jeg skal derfor nyte hvert minutt jeg får tusle i hagen med eller ute kompost rundt føttene.

Tirsdaghilsen fra Mette

Kommentarer

 1. Nydelige bilder.
  Og så lurt med disse koglene.
  Ha en fin dag.
  Klem Christina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå har jeg fått høre at kongler ikke fungerer som drenering, så følg med videre så skal jeg fortelle det i en ny bloggpost :)

   Slett
 2. Ja nu vet jag vad "kongler " är! Tallkottar! Och det har vi massor av! Så i år blir det tallkottar som dränering i botten på alla stora hinkar som jag sätter mina chiliplantor i!. Måste komma ihåg att beställa sand också! Alltid lär man sig något!
  Allt gott!/Laila

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke som drenering, men som fyllmasse før du tar i sand og kompost Laila. Da er vi enige om det, tralala!

   Slett
 3. Link :

  Info nya mantap gan..
  Jangan lupa kunjungi kami juga ya gan

  Game Poker Online
  Bandar Poker Online
  Capsa Online
  Situs Poker Terbaik
  Agen Poker Indonesia

  Bersama www(dot)eraqq(dot)com

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg