Kompostering rett i bedet - det er det beste - og det enkleste // Furulundens hagehjørne

Det sier ihvertfall Morten Bragdø, og den plantemannen hører jeg på altså. Han har så mange gode argumenter og tips i Hageboka at den allerede har blitt min faste følgesvenn.


Jeg er helt enig jeg. Kan bare ikke forstå hvorfor jeg ikke har gjort dette før, kremt. Joda, jeg vet hvorfor. Det er noe med å fjerne alt om våren, rake over jorden og se det ryddige og fine bedet. Men fra og med i år blir det liggende, I promise. 

Nå får jeg i tillegg øvd meg litt på å slippe perfeksjonismens grådige hånd, hehe. Jeg må heretter tåle å se en litt uryddig overflate.


Løv, nedklipte planetrester er jo snadder for bedet. Kjempeverbenaen klippet jeg ned og snudde rotklumpen. Vips, så er alt gått tilbake til kilden for fremtidige vakre og frodige planter.Du, vet du noe? Det ble ikke så gæærnt likevel. Jeg er allerede friskmeldt fra glatte overflater og synes de nye bedene er flottere enn noensinne. Det tok ikke lang tid å snu på tidligere vaner skal jeg si deg.

Og hva gjør jeg ikke for å gi plantene skikkelig grunnlag for et sunt kosthold. Akkurat det samme som jeg holder på med hver dag for kroppens eget velbehag.

En annen ting er at jeg samler på tang fra strendene ved hytta vår. Jeg har imidlertid lært at tangen skal ligge og vaskes i regnvær i lange tider før jeg graver det inn i kjøkkenhagen (les pallekarmene). Nå sier Morten Bragdø i Hageboka at jeg ikke behøver å tenke på saltet. Neivel, jeg hører på Morten jeg og graver det rett inn. Han har jo tross alt lang erfaring fra egen planteskole. 


Spennende med avlæring av gammel kunnskap og tilføring av ny. Jeg har så lyst til å høre hva du gjør i din hage, så kom igjen, spre dine hagevaner til et sultent hagepublikum.

Hvis du har spørsmål til denne bloggposten så kom med dem. Både Morten og jeg svarer deg mer enn gjerne.

Kommentarer

 1. Även jag har lyssnat på "mulchingprofeterna" och slutat med att röja bort allt från rabatterna utan klipper och myllar ner på plats och täcker med lite färdig stallkompost för att det trots allt ska se prydligt ut. Och visst går det fortare på det här sättet! I grönsakslanden täckodlar jag alltmer, snigelproblem till trots. Önskar att jag hade tillgång till tång, det är mums för växterna!
  Allt gott!/Laila

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig med deg angående tang. Det har jeg tilgang på ved hytta vår, så heretter blir det tant i pallekarmene på hytta

   Slett
 2. Jeg gjør som deg og dyrker i 5 pallekarmer i 3 høyder. Jeg sådde gulrøtter to ganger siste sommer og forrige sommer. De spirte, men så ble de borte. Tilslutt oppdaget jeg et snilehus som lå og spiste på en nyspirt gulrot. Jeg har bilde av den, men finner ikke noe sted jeg kan legge inn et bilde. Det viste seg etterhvert at det var alle slags snegler oppi der, store og små. Jeg har tilgang på duegjødsel, men ikke tang.

  SvarSlett
 3. Link :

  Info nya mantap gan..
  Jangan lupa kunjungi kami juga ya gan

  Game Poker Online
  Bandar Poker Online
  Capsa Online
  Situs Poker Terbaik
  Agen Poker Indonesia

  Bersama www(dot)eraqq(dot)com

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Velkommen til å få Furulundens info rett i e-postkassen. Du ser påmeldingsskjema til venstre i bloggen.

Populære innlegg fra denne bloggen

Hageboka av Morten Bragdø - enklere blir det ikke

Blir du med på en rundtur i Furulundens forhage en sensommerdag?

Bruk av kongler/leca i bunnen av krukker. Er det god drenering?