Lykken er å ha en sommerfuglbusk - Buddleja i hagenFor en tiltrekningskraft den har på sommerfuglene, og for et syn, når det så og si er kødannelse på Sommerfuglbusken.

Jeg kjøpte en hvit variant i fjor, det var en liten sak, og jeg lurte på om den kom til å overleve vinteren. Men det skal jeg si deg, makan til vekstkraft. Den har blitt stor og kraftig med masse fine, hvite blomster. Så utrolig fin.Den har såvidt begynt å blomstre, og jeg håper den holder det gående fremover. For akkurat når denne bloggposten presenteres, så er jeg på en herlig bilferie i Europa, med endemål Syd-Frankrike. Der skal vi treffe flere venner, vi er 12 ialt. Gleder meg villt. Har du lyst til å følge med meg dit, så ta gjerne en titt på reisebloggen min urbantoglandlig på Facebook og/eller på Instagram.


Når sommerfuglene først er innom Furulunden, så besøker den andre planter også, så som Syrinhortensiaen. Herlig dere, ikke sant?


Her, på denne videosnutten svinser sommerfuglene rundt og koser seg. Tenk det, at det skulle bli sommerfuglkø i Furulunden. 

Har du noen tips om hvilke planter som tiltrekker seg sommerfugler i hagen din? Fortell det gjerne så flere kan få sommerfuglideer :)


Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Furulunden ved å legge inn e-postadressen din under 'Abonner' øverst på siden. På mobil og Ipad kan du få hele menyen for siden ved å trykke på de tre strekene øverst til venstre på siden. Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Kommentarer

 1. Sommerfuglbuskene er flotte. I år fikk vi en i ei krukke også. Vi har ikke sett så mange sommerfugler i år, men humlene surrer og trives godt i sommerfuglbuskene. Jeg har mørk lilla variant i et bedet og en flerfarget variant i krukka.

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt det er noen insekter der da. Du får håpe på neste år.

   Slett
 2. Av våra fyra buddlejor är det bara den vita som inte slagit ut ännu. Så olika det kan bli.
  Här i vår trädgård dras fjärilarna även till bolltistlarna, Echinops bannaticus och till oregano som villigt sprider sig överallt.
  Allt gott!/Laila

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har også flere blomster som tiltrekker seg sommerfugler, men antallet sommerfugler har økt med Sommerfuglbusken

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Blir du med på en rundtur i Furulundens forhage en sensommerdag?

Bruk av kongler/leca i bunnen av krukker. Er det god drenering?

Borddekking med dyprøde blomster og kongler til jul