Gjørdetselv - Serviettringer av bjørkeris – hvordan lager du dem?

Det starter med at du tar på deg fritidstøy, går deg en skikkelig tur (godt for helsa det), plukker med deg noen fine bjørkeris, det mykeste og fine ytterst på kvisten (gjerne hengebjørk). Da er du allerede i gang. Kortreist, naturlige og økologiske ingredienser er tingen (jeg smiler).

Serviettringer av bjørkeris
Serviettring av bjørkeris og med edelgran til ekstra pynt

Laging av serviettringer
Bjørkerisene tvinnes og knyttes

Vi lager enkle og dekorative serviettringer av bjørkeris

Samle sammen noen ris/grener, 3-4 kanskje, så tvinner du riset litt og tvinner det ett par ganger rundt seg selv (som å knytte dem), omtrent som her. 

Hvis du kjenner at greinene brekker, så tar du noen nye og bøyer dem gradvis litt etter litt. Altså bøyer og tøyer litt i risene/grenene.

Serviettring ferdig laget
Dandering av bjørkerisene

Det kan være lurt å tvinne de tynne risene inni hverandre for at de skal sitte godt. Dander dem gjerne litt, så de blir runde.

Mange serviettringer ferdige laget
Lag gjerne mange serviettringer av bjørkerisene

Du kan gjerne lage mange serviettringer

I løpet av kort tid, og med enkle materialer, er det gjort! Det er til og med gratis. Jeg laget mange serviettringer og de holder i flere år. Jeg bruker dem om og om igjen. Gjenbruk er alltid morsomt synes jeg.

Borddekking med serviettringer av bjørkeris
Serviettringer av bjørkeris
Det er ikke så mye som skal til  for å ha en ny detalj til det dekkede bordet! Dessuten ganske morsomt å gjøre det selv, ikke sant?

Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Furulunden ved å legge inn e-postadressen din under 'Abonner' øverst på siden. På mobil og Ipad kan du få hele menyen for siden ved å trykke på de tre strekene øverst til venstre på siden. Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hageboka av Morten Bragdø - enklere blir det ikke

Blir du med på en rundtur i Furulundens forhage en sensommerdag?

Bruk av kongler/leca i bunnen av krukker. Er det god drenering?

Borddekking med dyprøde blomster og kongler til jul

Kompostering rett i bedet - det er det beste - og det enkleste // Furulundens hagehjørne