Er dette en gjøkunge i fosterhjem?Da jeg kjøpte denne valmuen i 2008  (som forøvrig er vist litt lenger ned i bloggen), var den avbildet som lys rosa. Det har den vitterlig vært helt fram til i år. Da jeg kom hjem i går etter ett par dager i Sverige, lyste denne orasje blomsten opp i bedet. Jeg har ikke invitert den, men den er altså en av knuppene som har vært på min lys rosa valmue.
Det er sikkert noen der ute som kan fortelle meg mer om hva som har skjedd. Jeg antar at planten jeg kjøpte var alet opp av frø og ikke som stikling og at man da kanskje aldri kan være sikker på hva som dukker opp. Det merkelig er at den er en stilk på samme plante som den rosa…..
Gjøken bygger som kjent ikke egne reder, men legger egg i andres rede og lar andre fugler ruge dens egg ferdig til gjøkunger. Altså et slags fosterhjem;D

Kommentarer

  1. Hm - gjøk? Slett ikke umulig. Er du helt sikker på at det bare er en plante? Den kan ha hatt med frø fra en naboplante i planteskolen. Den var kjøpt i 2008? Da kan det passe at "gjøken" blomstrer nå. Ett annet alternativ er selvfølgelig at den rosa ikke er frøekte (eller heter det sortsekte?) Hvis den har selvsådd seg, kan det bli mange forskjellige farger.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Meld deg inn i epostklubben min for tips og ferske innlegg!
Du ser påmeldingsskjema til venstre i bloggen.

Populære innlegg fra denne bloggen

Oppussing av hytta - før og etter

Nyt den hvite hagen som jeg har besøkt i Helsingborg

Bli med inn i en hage-oase fra Trädgårdsrundan i Skåne

Agapanthus - en sommeryndling

Lag suppe av squash - det smaker kjempegodt!