Er dette en gjøkunge i fosterhjem?Da jeg kjøpte denne valmuen i 2008  (som forøvrig er vist litt lenger ned i bloggen), var den avbildet som lys rosa. Det har den vitterlig vært helt fram til i år. Da jeg kom hjem i går etter ett par dager i Sverige, lyste denne orasje blomsten opp i bedet. Jeg har ikke invitert den, men den er altså en av knuppene som har vært på min lys rosa valmue.
Det er sikkert noen der ute som kan fortelle meg mer om hva som har skjedd. Jeg antar at planten jeg kjøpte var alet opp av frø og ikke som stikling og at man da kanskje aldri kan være sikker på hva som dukker opp. Det merkelig er at den er en stilk på samme plante som den rosa…..
Gjøken bygger som kjent ikke egne reder, men legger egg i andres rede og lar andre fugler ruge dens egg ferdig til gjøkunger. Altså et slags fosterhjem;D

Kommentarer

  1. Hm - gjøk? Slett ikke umulig. Er du helt sikker på at det bare er en plante? Den kan ha hatt med frø fra en naboplante i planteskolen. Den var kjøpt i 2008? Da kan det passe at "gjøken" blomstrer nå. Ett annet alternativ er selvfølgelig at den rosa ikke er frøekte (eller heter det sortsekte?) Hvis den har selvsådd seg, kan det bli mange forskjellige farger.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Fyll vasen med sensommerens blomster

Lev landlig og fruktbart i en hage i Vaterland ved Gamlebyen

Tips til hvordan du lager mosekuler

Den store bog om små haver - vinn boken