Kinasymre


Nå viser høstanemonen seg fra sin beste side. Den blomstrer helt vilt og synes både massiv og sart på en gang.
“Hvitveisens høyere og mer sentblomstrende søster, kinasymre, kommer i blomst i august-september på mellom 50-100 cm høye stengler. Knoppene er kulerunde, grå og har et lett filtbelegg, og slår ut i store rosa blomster med gul midt. Kinasymre (Anemone hupehensis) sprer seg med utløpere, men blir ikke ugressaktig i bedet. Høstsymre (Anemone japonica) er ganske lik, men kommer i flere farger fra hvit over lys rosa til mørk rosa. H3-4. (Norsk Hagetidend nr. 8 2010)”

Kommentarer

 1. Denne kjenner jeg ikke , men du så vakker den er!!
  Klem fra bestemor!

  SvarSlett
 2. Nydelig og så frodige de er hos deg! Jeg har nettopp gått til innkjøp av en Anemone tomentosa 'Robustissima'. Tror de er nokså like.

  SvarSlett
 3. nydelig de var.:-) Jeg har også Astrid lindgren roser, men ingen rådyr.:-))

  SvarSlett
 4. Jag gillar höstanemoner, tycker knopparna är lika fina som de utslagna blommorna!
  Ha det gott. /Ingela

  SvarSlett
 5. Jeg kjøpte 4 kinasymrer på et Plantasjesalg for 3 år siden da jeg var helt fersk hage-eier i Norge og ikke hadde snøring på dette med herdighetssoner. Jeg plasserte dem på et solrikt, men ikke spesielt lunt sted i hagen. Likevel har de overlevd år etter år hos meg i Namsos (H4-H5). Selv etter årets vinter bomstrer de som bare det! Jeg tror det må være mine absolutte favoritter i hagen for øyeblikket. Noen ganger kan det lønne seg å være ung og naiv. :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Fyll vasen med sensommerens blomster

Lev landlig og fruktbart i en hage i Vaterland ved Gamlebyen

Tips til hvordan du lager mosekuler

Den store bog om små haver - vinn boken