Kjærlighetshaven - del V

Etter at Mr. Harden omkom på sjøen, fortsatte livet for Gina Marie på Hammarøy. Det var i følge tidligere nevnte bok andre menn i nærheten som beilet til henne. En kaptein fra Nøtterø, P.A. Christoffersen, fridde og fikk ja. Bryllupet stod på Hammarøy i året 1880, så Gina giftet seg trolig kort tid etter at Mr. Harden forsvant.

Peter Arent Christoffersen var skipper og handelsmann. Han var skipskaptein i 1880, men er i 1881 og senere kalt skipshandler. Han drev skipshandel i nordre stue. Hans nevø Arnt Hansen var handelsbetjent her. Han kom her i 1883 og var i to og et halvt år. Det ser ut som de sluttet med skipshandel da. I hvertfall solgte de huset i 1886 til W. Bender i Kleven.
Gina og Peter A. Christoffersen fikk 4 barn på Hammarøy. De flyttet senere til Fredrikstad hvor et av barna, min morfor Christopher Bertrand som ble født i august 1880 vokste opp. Hans søster Gurine som ble født i 1881 emigrerte til USA og skrev stadig bhrev til sin bror. Disse har vi fortsatt i eie.
Resten av historien opp til vår tid følger...

Kommentarer

  1. Intressant att läsa.

    Tack för kommentaren på min blogg.
    Gott nytt 2011 önskar jag dig.

    PS Fin bild längst upp!!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Hvaler Gjestehage – inspirerer deg til lagspill med naturen

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til hva du kan gjøre i hagen på høsten

Tips til hjemmelaget gåbortgave - svibler!