Kjærlighetshaven - siste del VI


Fred jr., hans kone Pat og Elisabeth
Fred sen. og Hjørdis (Gina Maries barnebarn)
Året er 1998 - og min far og jeg har altså vært og inspisert Svinør og Hammarøy - selveste kjærlighetshaven - denne sensommeren. I Fredrikstad Blad blir en familie etterlyst av ei dame, på vegne av en familie i Amerika. Min eldste søster leser dette og nevner det for mine foreldre som straks forstår at det er vår familie amerikanerne etterlyser.
Min far tar kontakt med damen som er talerør for amerikanerne. Hun setter oss i forbindelse med familien Church, som altså er barnebarn (Fred sen.) og oldebarn (Fred jr.) av Gina Marie. Bare for å nevne det: Internet var ikke like utbredt på denne tiden, så ting tok litt lenger tid enn når dagens etterlysningskanaler blir brukt.Vi kom likevel snart i kontakt og det ble planlagt familie gjenforening på Kjøkøy (ved Fredrikstad) sommeren 1999.
Vår familie i USA, Fred Chruch sen. og jr. med ektefeller ønsket også selvfølgelig å se Kjærlighetshaven og Svinør da de først var tilbake i Norge.

Kort fortalt: Fred Church jr. var "på nett" og søkte seg fram til kajakkpadlere i Mandalsområdet i og med at han selv er en ivrig padler. Og gjett om han fikk napp; En fyr dukket opp - og ikke nok med at han padler kajakk, hans kone eier et vakkert sted på Svinør som vi fikk låne noen dager for å få mulighet til å utforske Svinør og Hammarøy.
Vår amerikanske familie - altså min mors fetter Fred og hans kone Ruth, min tremenning Fred jr. og hans kone Pat kom til Kristiansand i august 1999 som første del på reisen til Svinør. Her kom de på besøk til meg (som på den tiden bodde i Kristiansand), sammen med min mor Hjørdis, min tante Elisabeth (barnebarna til Gina Marie, henger du med???), min søster Kirsti og min far Kjell. Her fikk vi lagt en slagplan om besøket på Svinør som skulle starte dagen etter.

Her er vår felles last på vei over fra Åvik til Svinør - trenger ingen ytterligere kommentar synes jeg :)

Og her er bilder fra kjærlighetshaven - Fred jr og Kjell, Elisabeth og Hjørdis


Det var en sterk opplevelse for hele familien å være i kjærlighetshaven til Gina Marie, men en ekstra stor opplevelse var det nok for Fred jr. For ham føltes det som om brikkene i livet hans falt på plass. Han hadde hørt mye om sin bestemor Gurine (Gina Maries datter), men aldri vært i landet hun kom fra (med unntak av året før hvor de ikke fant sin familie (altså oss). For dem som skulle ha interesse av det så var altså Gurine min morfar Kristoffers søster og lik som han født på Hammarøy.

Vi synes vi har et spennende opphav og vil nok fra tid til annen følge med hva som skjer på denne vakre øygruppen som ligger der så beskyttet for vær og vind fra havet på utsiden.
Mette Gry Larsen - Gina Maries oldebarn
Kommentarer

 1. Tittar in och önskar dig trevlig helg.
  Kram Susanne

  SvarSlett
 2. Det må ha vært en spesiell opplevelse, så koselig:) Ønsker deg en god helg:)

  SvarSlett
 3. Hmmm får ikke opp ditt siste innlegg jeg... krøll på linjen? Klem

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Tips til hvordan du lager mosekuler

Sitteplass med tak over - her kan høsten bare komme

Fyll vasen med sensommerens blomster

Den store bog om små haver - vinn boken