Har du lyst til å titte litt på fjorårets urtebed?

Hvis du holder blikket på venstre side av huset, så vandrer vi en tur bak i selve furulunden hvor urtene gror.
Bare for å ha nevnt det - hvis du skulle legge merke til det... parabolen skal bort til våren, vi har nemlig koblet oss til fibernett... og så glad jeg er for det. Har aldri vært noen stor tilhenger av parabolanetenner gitt.Jeg har ikke satset så veldig mye på urter selv om jeg synes det er både vakkert og smakfullt. Jeg har dog bestemt at det skal bli tettere i dette bedet til våren.
Mest fordi alle tørkede urter er brukt opp allerede - i mat og te.Nå er det det å si, at disse bildene er tatt i begynnelsen av mai og bildet under her er tatt medio mai.......så en viss forskjell er det jo!......og gressløken er på full fart ut i blomst i slutten av mai....for ikke å snakke om medio juni, da er det helt villt og jeg må bare innrømme det... jeg orket rett og slett ikke å plukke og tørke så mye urter i 2010. Det skal bli andre boller dette året. Jeg har aldri brukt så mye urter som i høst/vinter. Hva gjør man ikke for å bedre immunforsvaret.Kryptimian er kun til øyens lyst, der den sprer seg og trives mellom skiferen i furulunden. Vakkert??Nå er det allerede høst, midten av oktober og det meste er på tur inn i dvalen.
Det finnes også noen få jordbærplanter på sidene av urtebedet, hvem vet, kanskje de må flytte på seg for at det skal bli mer urtefutt i bedet:)
Ha en velsignet uke!!

Kommentarer

 1. Hei.
  Takk for "titten"i urtebedet ditt:)
  Jeg er helt "vild"(som danskene sier)med urter.
  og på denne årstiden savner jeg de virkelig.Har litt tørket oregano igjen og rosmarin som overvintrer inne.
  Flotte bilder:)
  Gleder oss til de spirer igjen.

  SvarSlett
 2. Takk for titten:) Morosmt å se forandringene i beddet gjennom sesongen:) Urter skal jeg ha mer av også:) Klem

  SvarSlett
 3. Herlig å se urtebeddet spire og gro! Jeg bor i Mandal og her har vi et område som kalles Furulunden - akkurat som din blogg. Det er et vakkert naturområde med både skogsstier og flere kilometer med strender som vi ofte går tur i. Så bloggnavnet ditt klinger vakkert i mine ører =)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Hvaler Gjestehage – inspirerer deg til lagspill med naturen

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til hva du kan gjøre i hagen på høsten

Tips til hjemmelaget gåbortgave - svibler!