Julerose - påskeklokke - forskjell??

Jeg ser at danskene omtaler julerosen som påskeklokker også, eller er jeg helt på villspor?
Jeg gleder meg i alle fall villt over mine små juleroser som ikke holder noe tilbake:) enten det er juleroser eller påskeklokker...
Hvisomatte juleroser og påskeklokker ser like ute, men har forskjellige navn, da er vel naturlig at de har forskjellige latinske navn også da, eller?


Helleborus


Disse frøsår seg lett så nå har jeg dem flere steder i hagen, og flere steder skal det bli, blant annet i nordre delen av huset som ikke har annet enn en mosgrodd plen, så langt.
 Jeg ønsker meg også noen i fargen rosa/ burgunder.
Kanskje er jeg heldig å få tak i en via hagelaget her i Fredrikstad:)

Kommentarer

 1. De er forskellige typer både hvad farve og blomstring angår. Du kan se en lille smule om forskellen på min ene blog
  http://madambaeksplanter.blogspot.com/

  Ha' en dejlig aften

  SvarSlett
 2. De er skønne uanset.......men forskellen er der dog. Julerosen den der hedder Helleborus Niger, har rene hvide blomster som den du har afbilledet. Det er den der springer tidligst ud....nogle milde vintre allerede ved juletid men oftes senere. Niger betyder sort og hentyder til julerosens sorte rodstok.

  Lidt senere - en måned eller mere - springer Påskeklokken/Hellerborus Orientalis ud her er variationen i farver og prikker og former nærmest uendelig....ikke to er ens :0)

  Hvis du vil læse mere kan jeg anbefale Claus Dalbys bog "Juleroser og Påskekloker"

  Venligst Dorthe

  SvarSlett
 3. Ser du har fått svar og hjelp:) Jeg vet jammen ikke om mine kommer med blomster i det hele tatt... men jeg håper enda... Så gøy at dine blomstrer:)

  SvarSlett
 4. Jeg får desverre ikke julerosene til. Så jeg gleder meg over å se bildene av dine. Herlig plante som jeg gjerne skulle hatt i hagen.

  SvarSlett
 5. Så supert! Da vet jeg nok. Er ikke den som går i dybden av artene, men litt er det jo greit å vite...

  SvarSlett
 6. Du har jo allerede fået glimrende svar men jeg vil gerne tilføje at mange danskere fortsat kalder alle Hellerborus for juleroser, ét navn som jeg elsker imodsætning til påskeklokker som jeg ikke synes er kønt.

  Det er Claus Dalby der har gjort en stor indsats for at udbrede påskeklokke betegnelsen i Danmark og der er som Dorte skriver mening i at skeldne.

  Mange forårhilsner.

  SvarSlett
 7. Byc może są w szczególach jakieś różnice miedzy nimi, ale są białe i towarzystwo innych kolorów by się im przydało. Pozdrawiam

  SvarSlett
 8. Åh, julrosor är såå vackra. Jag hade en hel rabatt full som jag tyvärr fick gräva upp. De fick tyvärr svamp och jag grävde upp alla och ersatte med kaukasisk förgätmigej.

  Vilken fin blogg och trädgård du har. Jag noterar att du liksom jag har stora trädgårdsprojekt och är mitt uppe i "resan". Du har också, liksom jag, svarta plank och detaljer i trädgården.

  Det ska bli kul att följa ditt arbete.

  Kul att du ville visa mina juni-inlägg på din facebook sida. Det tackar jag för!

  Ha en skön kväll,
  Maria, som direkt lade sig som följare till din blogg och också länkar.

  SvarSlett
 9. Julerosene er nydelige! Jeg fikk noen spirer av ei dame på hagEgal, og de er plantet ut i bed. Men jeg undres på om hjorten spiser dem? De er praktisk talt borte!
  Super blogg du har, og artig å lese de bloggene du legger ut på Facebook!

  SvarSlett
 10. Ja,julerosen er en sikker vinner.
  Jeg var så heldig å komme over en rosa/rød her i vinter på et hagesenter.Det er hybridene,men de er jo i alle fargespekter...spennende.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Tips til hvordan du lager mosekuler

Sitteplass med tak over - her kan høsten bare komme

Fyll vasen med sensommerens blomster

Den store bog om små haver - vinn boken