Hage med fokus på hageglede, kompost, utforming, struktur, samplantinger og farger
Mye skjer...
Hent link
Facebook
Twitter
Pinterest
E-post
Andre apper
-
Tulipan og anemone kler hverandre godt...
...stadig tilbakevendende murtorskemunn, for den er jo bare superduper!!
Tror den hvite klmeatisen kommer til å like å få klatre i disse stativene.
Kjøpt på Solfang og de tas frem hvert år til litt forskjellige klatreplanter!
Relaxing - sitter og nyter blomstringen fra terrasseplassen :)
De hvite anemonene var helt nydelige! Klatrestativene var flotte - de kunne jeg absolutt tenkt meg. Å sitte på terrassen og bare nyte blomsterflor - riktig sjelebot, det er det det er!
Flott den anemonen, ja! Og så er det kjekt at du er så positiv til murtorskemunn, jeg har fundert på om jeg skal våge å plante ut den jeg har i en potte. Tror nesten jeg skal våge det nå :-)
Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!
Dompap Pyrrhula pyrrhula Foto: Fuglevennen.no Ta frem papir, penn og kamera og bli med på hagefugltellingen som arrangeres i alle de nordiske land kommende helg.
Den store hagefugltellingen skjer altså 26.-27. januar 2019. Mange lurer på hvordan man teller og registrer dataene. Her får du veiledning.
Forberedelser til hagefugltellingen Bruk gjerne hyttehage, hagen din, balkongen. Har dere felles bakgård med flere, så inviter gjerne familier med barn og barnebarn med på moroa. Alle kan deltaTa frem papir, penn og kamera. Det kan være du har besøk av fugler du ikke kjenner fra før. Da er det smart å ta et bilde. Om du er usikker, vis gjerne bildet på Furulundens Facebookside så er vi flere som kan prøve og hjelpe deg Grønnsisik, Carduelis spinus Foto: Fuglevennen.no
Hagefugltellingen foregår slik: Hagefugltellingen foregår ved at du noterer alle
fuglearter du ser, og hvor mange av hver art i løpet av helgen 26.-27. januar.
Fortrinnsvis på fòringsplassen, i hagen din eller ved huset ditt el…
Helt fra vi startet opparbeidelse av vår forrige hage i 2007, fikk jeg sansen for å bruke elvestein i forskjellige størrelser.
Det kan gi atskillige uttrykk enten du bruker store elvestein, elvesingel eller noe midt i mellom. Jeg har forsøkt tre størrelser i to hager som også har helt forskjellig stil.
De største elvesteinene bruker oftest enkeltvis som dekor.
Her har vi brukt en mellomstørrelse som et gangareal mellom blomsterbed og gressplen. Ikke så mye for å lage et gangareal som det å ha dekorasjonseffekten.
Jeg synes det gjør seg godt med elvestein inntil gress og blomsterbed. Her ser du at jeg har brukt de store elvesteinene enkeltvis som pynt. Det kan være veldig effektfullt når fioler eller andre lave vekster nærmest rammer inn steinene.
Jeg liker godt at hagen har en dynamikk mellom kantete og runde/ovale bed, og da er det virkningsfullt å benytte stein av flere slag.
I Furulunden har det altså endt opp med elvestein, som her i vår tidligere hage, i en trappenedgang sammen m…
At jeg skulle bedrive dagen med pottemakeri er i overkant vil nok noen si, deriblant meg selv, men når det er snakk om å lage potter av papir, så er jeg med.
Gjenbruk er én ting. Det andre er at du slipper å prikle plantene. Du kan rett og slett sette hele papirpotten oppi neste, litt større potte når den tid kommer.
Klipp opp en hel avis på tvers slik at du får lange remser som passer til pottemakeren.
Rull papiret rundt som du ser på bildet, brett inn bunnen - gjerne med skjøten først for best mulig stabilitet.
Sett den i pottemakeren og vri rundt.
Tudelidei - så enkelt og greit.
Trekk papirpotten av pottemakeren og vips - så er potten ferdig. Så deilig å ha en hel haug når jeg skal begynne å så.
Fyll på med såjord og så frø eller sett småsmå stiklinger oppi til videre vekst. Papirpottene er gjenbruk av aviserDe kan resirkuleres, så det er bare å sette hele greia ned i en ny og større potte når plantene har blitt store nok til å flyttes
Moro - og nyttig - og avisene har jeg jo all…
Foto: Pixabay Det er en fryd å titte inn på hjemmesiden til fuglevennen.no for å se noen av resultatene som er tilgjengelig fra årets hagefugltelling allerede nå.
Hovedhelgen for hagefugltellingen var 26.-27. januar, men den fortsetter altså til 3.februar for dem som ikke hadde anledning til å telle denne helgen.
Hagefugltellingen 2019 - i Fredrikstad
Jeg har blitt så gira at jeg mer enn gjerne viser et par eksempler fra Fredrikstad hvor jeg bor. Hvis du vil vite flere detaljer fra hagefugltellingen som for eksempel: hvilket fylke, kommune og sågar årstall for tellingerhvorvidt det var snødekke eller ikkehva gradestokken vistehva slags foringsmat som er lagt utså kan du gå til hjemmesiden til fuglevennen.no
Foto: Norsk Ornitologisk Forening Denne tellingen er gjort av en venn av meg, Vidar Solbrekke
Blåmeis (Cyanistes caeruleus)15 så mange at det er umulig å telle
Bokfink (Fringilla coelebs)1
Flaggspett (Dendrocopos major)1
Gulspurv (Emberiza citrinella)2
Kjøttmeis (Parus major)15så man…
Idag valgte jeg å kle på meg skikkelig vinterhabitt for å nyte hagen i fullt snødriv.
Det blåste nordavind fra alle kanter, men det var likevel ikke så surt. Det var faktiskt veldig koselig å være ute. Den siste tiden har det vært deilige kuldegrader slik at jeg har kunnet lage flere islykter.
Det er skikkelig vinterstemning i hagen når alle lyktene tennes og lyskinnet vaier i vinden. kan jeg gå så langt å kalle det vinterpoesi? Hva synes du?
Idag får vi besøk av bonus og jeg tenker jeg vil lage en kjøttsuppe, noes som varmer skikkelig her vi kan kose oss med peisvarme og tenne lys innendørs.
En ting er at jeg kler meg godt og trives ute i hagen en stakket stund, men jeg kan nesten ikke forvente at andre skal bli med meg ut for å spise suppe, selv om det kunne vært artig og gjort et forsøk.
Til og med peisen fyrte jeg opp for å kjenne varmen og nyte synet av flammene som sto i sterk kontrast til den hvite snøen som lavet ned.
De hvite anemonene var helt nydelige! Klatrestativene var flotte - de kunne jeg absolutt tenkt meg. Å sitte på terrassen og bare nyte blomsterflor - riktig sjelebot, det er det det er!
SvarSlettFlott den anemonen, ja! Og så er det kjekt at du er så positiv til murtorskemunn, jeg har fundert på om jeg skal våge å plante ut den jeg har i en potte. Tror nesten jeg skal våge det nå :-)
SvarSlettJag förstår verkligen att du njuter av din fina trädgård! Vad är det för buskar som blommar i bakgrunden på den sista bilden?
SvarSlettHa det gott!/Laila