nydelige bilder..og hagebilder nedover her.:-) jeg blir heller aldri lei rullestein.:-) vakker overalt.:-) for noen deilige dager det er nå.:-) spent på flyttingen deres jeg ? :-)) kos deg og nyt helgen:-)
Dette er boken for deg som ønsker en hage med sunt kosthold. Utrolig mange flotte tips for å få en frodig hage naturligvis.
Les også: Hvordan lykkes med sunt hagestell (Fra Hageboka)
Bli med en tur under jorda!
Det er ganske spesielt når Morten inviterer meg med på en tur under jorda, hvor jeg kan se nematoden som var så uheldig idag. Den ble nemlig sittende fast i en sopphyfe som raskt klemte livsgnisten ut av den. Godt og vel inne i rhizosfæren, møter vi mange som spør om de kan hjelpe. Svovel, fosfor eller en skvett nitrogen kanskje? //Annonse Snakk om tur altså, men det er langt fra noen ferietur. Her nedi jorda er det arbeid mellom bakterier, mikroorganismer, mineraler og en bråte andre naturelementer. Og det for å skaffe deg og meg den beste jorda vi kan tenke oss - helt uten giftstoffer.
Det er bare å like, kommentere med ordet 'Hage' på Facebooksiden. Da er du er med i trekningen av Hageboka - enklere blir det ikke.
Hageboka loddes ut i samarbeid med forfatteren Morten…
Foto: Hageselskapet Tanken med boken er å imøtekomme folks ønsker om å bo i byen, og at de da kun har en balkong til rådighet for å lage sin egen hage og dyrkningsområde. //Annonse
Hage på balkongen
Når det ikke fantes noen bok som kunne inspirere og ta for seg det å lage hage og dyrke på balkongen, så satte redaksjonen i Norsk Hagetidend seg ned og lagde dette fine eksemplaret av en inspirasjonsbok. Boken er et samarbeidsprosjekt mellom Hageselskapet og boligutbyggeren Veidekke Eiendom.
Foto: Hageselskapet
Dette er en fin bok for balkongeiere og også for dem som er helt nybegynnere, til å komme i gang med å dyrke og til å lykkes.
Jeg legger gjerne til at dette også er en bok som kan inspirer deg til lage stillebener og ditt eget uttrykk på uteplassen din, selv om du eier mer enn en balkong.
"City Gardening eller Urban Gardening er veldig populære begrep om dagen, vi håper å gi begrepet et innhold, at det skal være mer enn et ord. Med Hage på balkongen har de fått en verktøykasse …
Endelig kan jeg, i samarbeid med Temareiser Fredrikstad, invitere deg med på årets opplevelse for oss hageentusiaster. Dette blir en hagereise utenom det vanlige.
Hvor og når er hagereisen?//Annonse
15.-17. juni 2018 reiser vi med buss fra Oslo og med flere mulige påstigninger underveis, blant annet i Fredrikstad. Turen går til Helsingborg hvor vi skal besøke flere private hager som inngår i Trädgårdsrundorna som arrangeres av Helsingborg Trädgårdsforening.
Denne helgen dreier det seg om hager, god mat og et fellesskap hvor vi kan nyte og prate hage i tre dager, og det uten at noen synes det er en smule for mye av det gode. Mer informasjon om og bestilling av reisen her: Temareiser Fredrikstad
Hva skal vi oppleve sammen?
Vi skal besøke slottshager, private hager og et spesielt koselig hagesenter. Allerede til lunsj på reisen sydover i vårt kjære naboland Sverige, stopper vi for å spise lunsj på Tjolöholm slott, her får vi også en omvisning i slottshagen.
Tenk om selveste John Taylo…
Nå kan du slappe helt av om våren og tenke at beskjæringen gjøres om sommeren, aller helst i juni. _________________________________________________
Vi kan glemme alt vi har lært tidligere om beskjæringstidspunkt. Busker og trær har best av å beskjæres i sommerhalvåret, ikke i februar og mars.
Dette er godt nytt for deg som ennå ikke har fått til å trimme trærne i år. Du anbefales nå å drøye det enda litt - til etter blomstringen.
Mer om beskjæring av frukttrær
All beskjæring påfører treet sårflater. Hvis du beskjærer i selve vekstsesongen leger såret seg selv innen kort tid, og dermed kommer det betydelig færre skadelige sopper og andre patogener (sykdomsfremkallende bakterier) inn i såret. Ved å beskjære om sommeren får du bedre frukt, friskere trær og du unngår sykdommer på plantene.
Kanskje var det hensynet til sine egne behov, ikke til plantens, at man tidligere valgte å beskjære frukttrærne tidlig på våren. På senvinteren var det ikke så mye annet å gjøre, og da kunne det passe g…
Enten du ønsker å dyrke på friland, i pallekarmer eller du er med i et andelslag, så er det en god start å tenke økologisk. Jeg mener at å samarbeide med naturen er det som holder i lengden.
Noen enkle huskeregler når du dyrker økologiske grønnsakerTenk på hvilke planter som gir til jorda og hvem som bruker av denSiden vi ikke kan bruke plantevernmidler så er det viktig å forebygge sykdom fremfor å bekjempe denSterke, sunne planterGrønnsaker er næringskrevende, så da bruker vi kompost å dyrke i. Både kald- og varmkompost er ypperlig jordforbedring og tilfører masse organisk materiale som er viktig for mikroorganismene i jorda.Kompostert hønsegjødsel inneholder en del nitrogen som er viktig når vi trenger futt i kjøkkenhagen. Du kan tenke at dette er økologenes trumfkort ( i stedet for kunstgjødsel). Du skal likevel vite at det tar litt tid før effekten av den kommer.Selv bruker jeg neslevann. Du kan lese her hvordan du lager eget gjødselvann.Gressklipp lagt oppå jorda er også en god k…
nydelige bilder..og hagebilder nedover her.:-) jeg blir heller aldri lei rullestein.:-) vakker overalt.:-) for noen deilige dager det er nå.:-) spent på flyttingen deres jeg ? :-))
SvarSlettkos deg og nyt helgen:-)