Jeg vil ikke at planter skal spre seg for mye......jeg kan ikke si det om alle planter kanskje, men kotoneaster er en slik plante jeg vil tøyle.
Tipper at den har fått stå uimotsagt i en del år og da vet dere hvordan det går;
De flotte røde bærene faller til bakken - i alle fall de som fuglene ikke spiser, og der godter de seg og dukker opp både her og både der...


Det er imidlertidig ikke bare kotoneaster som har kost seg her, noen større busker med røde bær, som jeg ikke vet navnet på og storkonvall (Polygonatum multiflorum)  har virkelig mesket seg altså.
Det er bare å klippe, klippe, klippe, klippe og dra opp.
Jeg kan fortelle deg at storkonvallen har jeg bare så vidt startet på. Knollene står sååå til de grader fast i en hardpakket bakke, så de får jeg tynne ut sånn litt etter litt.


Det dukket opp noen blader rundt steinen også.
Jeg husker ikke navnet på dem heller - i alle fall ikke idag når forkjølelsen gjør meg helt tett i pappen (urgh!! og jeg skulle ha reist på fjelltur med mannen idag, men den gang ei, sååå forkjølet er jeg altså).
Men den har rosa blomster om våren, såpass vet jeg selv om jeg aldri har hatt den i mine tidligere hager. Tipper den er en typisk 60-/70-talls plante eller lenge før den tid også sannsynligvis.
Sjekket det opp jeg, så enkelt med nettet vet de... Bergenia heter den.
Så har jeg  fått plantet noen bitte små avleggere av vårblomstrende art, sibiriris, flere primulaer, akeleie som jeg fant et annet sted i hagen her, fioler og noe annet bunndekkende.
Det dukket opp noen løk også, som fikk litt bedre jordsmonn.
Tenker at dette kan bli en fin sol-/skyggelund inn til furulunden bakom.
Dessuten er det en deilig sittplass her, med morgensol som varer langt utover morgenen.

Kommentarer

  1. Ser ut som det var litt arbeid der ja. Bergenia er ei flott plante. Veks på ei berghylle hos meg med lite mold og no står den med nydlege haustfarger. Blir kjekt med bedet til våren når enkelte har fått betre kår og andre er blitt mindre av !! Ha det godt.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage

Tips til bunndekkere i hagen