Moseballer blir til…


…og det er enklere enn du kanskje tror.


Jeg synes selv jeg ikke er så god til slike ting, men lysten driver verket er det noe som heter. Ble inspirert av Atelier Kari, selv om hun har laget baller av furukvist. Hos meg er det dog mosen som er lettest tilgjengelig akkurat idag.
Så er det noen som sier at du bruker det du har, og det har jeg altså gjort idag. Avispapir som jeg har krøllet sammen i en liten plastpose, limt sammen med brun, grov tape (altså det jeg har hatt for hånden).


Mose har jeg en anseelig mengde av på baksiden av huset, så her var det bare å ta for seg…


…jeg visste at jeg hadde litt tynn ståltråd som er lett å arbeide med. Så var det bare å dekke som best jeg kunne med fuktig mose. Lurt å prøve å få ballene så runde som mulig mens man fester mosen med den tynne ståltråden.


Utenpå brukte jeg litt sølvaktig tråd, og der skulle jeg nok hatt noe som syns bedre, for jeg ønsket at det skulle ha en effekt også, men, men…


Disse ballene skal til slutt bli en del av et arrangement jeg skal lage i hagen til advent…


…jeg har allerede en sparkstøtting og noe mer, som jeg rett og slett ikke vil fortelle noe om før arrangementet er klart. Den som venter får se altså:) Ha en finfin uke :)

Kommentarer

 1. Så fine de ble! Gleder meg til fortsettelsen!

  SvarSlett
 2. Kjempefine, jeg laget av furu i fjor men det ble ikke vellykket. Her er det jo masse mose så det skal jeg prøve. Det skumle her er at Kari plutselig kan stå på gården, men som hun sier er hun glad man prøver selv.
  Ha en fortsatt fin uke.
  Klem Laila

  SvarSlett
 3. Heisann. Det ser jo enkelt ut å lage moseballer. Jeg tror jeg må ut å prøve i dag for har masse mose liggende på låven. Utrolig koselig både å pynte med å jobbe med naturmaterialer. Liten hilsen fra Merethe

  SvarSlett
 4. Hei,
  Så lurt....å bruke det ein har for hand. Ser perfekte ut og eg gled meg til å sjå fortsettelsen.
  Legg meg til som følgar hos deg :)
  Ha ein fin kveld.

  SvarSlett
 5. Kjempefine ble dem, fikk lyst til å prøve. Gleder meg til å følge i fortsetelsen.

  SvarSlett
 6. Hvor er de blevet fine.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlett
 7. De ble kjempefine Mette :)
  Mose er jo alltid lekkert, og moseballer er en av mine favoritter :D

  SvarSlett
 8. Tusen tack för din söta hälsning på Minnas blogg.
  Härligt att höra att du tyckte om mina adventsstakar, självklart är det jätte roligt att du delar den på din facebook sidan.
  Ja mossbollar är ju så roliga att göra och de ger en sån fin effekt tillsammans, duktiga du.
  Kram Gerda

  SvarSlett
 9. Takk for alle hyggelige tilbakemeldinger på mosekulene mine :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage

Tips til bunndekkere i hagen