• Forside
  • Hagetips
    • Hagetips
    • Gjør det selv
    • Hage
    • Planteportrett
    • Prosjekter
    • På besøk hos
  • Interiør
  • Jul
  • Om Meg
  • Presse
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Furulunden

Hageliv - Lise for sjelen

Header Right

  • Hagetips
    • Hage generellt
    • Hagetips
    • Gjør det selv
    • Planteportrett
    • Prosjekter
    • På besøk hos
  • Interiør
  • Jul
  • Søk

Hjemmelaget urtesalt!!

13. oktober 2013 // Mette Gry Larsen // 2 Kommentarer

Med salisylateintolleranse (konserveringsmiddel) er det mangt og meget jeg ikke lenger tåler å spise, så som mye forskjellige krydder, grønnsaker, frukt o.l. i tillegg til alle kunstige konserveringsmidler. 
Da er det bare å finne ut hva man tåler, og starte med å lage det meste av maten fra bunnen av…
IMG_0540
… og jeg har savnet urtesalt med smak av mer enn salt;
Så da skrider man til verket og tar frem pepperrot (fra egen pallekarmsdyrking), en potte med bladpersille, sellerirot, gulrot, litt løk og litt gressløk.
Jeg brukte foodprossesoren og hakket ingrediensene skikkelig, hadde i grovt salt til slutt og spredte det tynt utover en bakeplate med bakepapir og satte det i ovnevn.
50 grader, varmluft og med vekselvis lukket og en liten glippe på ovnsdøren.
IMG_0544
Det måtte stå i mange timer i ovnen før det var skikkelig tørt.
 Etter tørking (det blir temmelig hardt), tok jeg det en omgang til i foodprossesoren.
Jeg brukte et litt for hardt salt, så jeg måtte knuse det med morter selv etter ovennevnte behandling.
Altså en annen sort havsalt neste gang, men jeg skal ikke bruke det dyre og elskelige maldonsaltet.
Dessuten skal jeg prøve å lage et urtesalt med koriander i – for det tåler jeg også!!
IMG_0637
Så helte jeg det over på et godt, gammelt “Norgesglass”.
I og med at jeg ikke har brukt noen typer tilsettingsstoffer (som f.eks. antiklumpemiddel), må man riste litt på det hver gang man skal ha en dose, men det gjør vel ingen ting når man ved å unngå nettopp disse kunstige eller naturlige konserveringsmidlene, slipper utslett og kløe (glad jente jeg da)!!
IMG_0636
Ikke vanskelig å lage og deilig på smak!!
Søndagshilsen fra Mette i Furulunden!!
Share
Pin
Tweet
Share
0 Shares

Kategori: Mat

Previous Post: « Morgenstund i hagen…
Next Post: Hvorfor får bladene høstfarger? »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. hagen vår

    13. oktober 2013 at 20:21

    Hei! Dette er kjempespennende. Det er veldig greit å vite hva slags salt man får i seg . Sannsynligvis altfor mye.
    Rene kokebokbilder, flotte. Anne

    Svar
    • Mette Gry Larsen

      13. oktober 2013 at 21:18

      Så fin kommentar!! Blir glad av sånt!!

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Om meg

Hei, jeg heter Mette. Jeg er utdannet eiendomsmegler, men her inne er det mine hageopplevelser som råder. På Furulunden hageblogg får du se bilder og skriblerier om hagetips, hagediller, hageopplevelser i egen og andres hager, hagedesign, hagestruktur, plantesammensetninger m.m. I tillegg interiør fra eget og andres hjem

Kategorier

    Annonser Besøkshage Diverse Gjør det selv Hage Hagebøker Hagetips Hytta Interiør Jul Kjøkkenhage Kompost Konkurranse Krukkeblomster Mat Om meg Planteportrett Presse Pressetur Prosjekter På besøk hos Temareiser Ukategorisert

Facebookgruppen Hagetips

Velkommen inn
Reiseannonse - Urbantoglandlig

Translate

Arkiv

Personvernerklæring


Levert av WebNext Digitalbyrå