Jeg har rett og slett byttet ut de fleste ingrendienser fra en sort knekkebrød som jeg lagde tidligere…
Når man har fått intoleranse for salisylsyre (naturlig konserveringsmiddel) så er det bare å snu seg om og legge om kostholdet, i tillegg til at kroppen tilføres kosttilskudd (etter anbefaling av ernæringskyndig person).
Målet er å slippe å gå på diett resten av livet (det er ikke bra for kroppen), men å lege tarmen slik at salisylsyre igjen kan tolereres, i alle fall i små mengder.
Så her er oppskriften:
KNEKKEBRØD
200 g byggryn
1 dl havregryn
1 dl fullkorn spelt
2,25 dl havrekli
2 ss fiberhusk
1 ts salt
1 ts lyst rørsukker
5 dl vann
Rør sammen deigen, la stå i ca. 10 minutter. Smør utover bakepapiret på 2 plater og rute opp knekkebrødene.
Jeg anbefaler å rute opp med slikkepott og lage ca. ¼ cm avstand mellom knekkebrødene. Da er de lette å ta fra hverandre.
Stek begge platene samtidig i varmluft, 160 grader i 1 time og 10 min. (på 140 grader ved nederste rille som vanlig ovn).
La platene bytte plass to ganger underveis og snu dem med forsiden inn.
Legges på rist. Oppbevar i kakeboks.
De er gode, selv for dem som ikke har noen som helst matintolleranse altså.
Kutter man ut speltmelet, så er de glutenfrie også.
Tdiligere hadde jeg linfrø og sesamfrø blant annet.
Så det er bare å forsøke, bland i det som du tåler eller liker!!
Nam,nam!!
Elsa
Disse ser veldig gode ut. Bløter du byggryna før bruk?
Mette Gry Larsen
Jeg legger byggryn i vann i kjøleskapet natten over!
4 i Kiellandsgata
Hjemmelagde knekkebrød er supergodt=) Tror jeg må låne oppskrifta di. Håper du får ei koselig helg=) Vibeke
Mette Gry Larsen
Du kan jammen ta oppskriften til odel og eie du altså;)
Mette Gry Larsen
Ikke La deg friste av denne oppskriften. Det var mitt første forsøk på denne sammensetningen, og byggryn var ingen bra kombinasjon her. De ble som små steiner, selv om de var bløtelagt fra dagen før. Må prøve ut en ny sak 🙂
Anonym
furulunden; prøv å koke bygggryna først 🙂