Superenkelt å lage nye lavendelplanter!


IMG_2321

Jeg har altså klippet ned 3 lavendelplanter som står i forhagen.
Og med avklippet kan man enkelt lage nye stiklinger som etter hvert blir mange lavendelplanter!
Fyll pottene med noen kongler i bunnen, litt plantejord eller aller helst såjord. 
(her har jeg blandet med noe sandjord som jeg har liggende i en hauge i påvente av bedre steder å ligge Smilefjes)
Grunnen til at jeg velger sandblandet jord er for å unngå soppsykdommer på plantedelen som er under jorden. Dess lettere jord, dess bedre.
IMG_2322
Ta av bladene på den nederste delen av stiklingen (det er i bladfestene den dannes nye røtter)
IMG_2323
Klipp av toppen…
IMG_2326
…og vann!!

IMG_2353
Ha en finfin søndag!!
Mette
p.s. er du interessert i å øke kunnskapen om det å lage stiklinger, kan du trykke på denne linken her

Kommentarer

 1. Hei Mette :) Flott og informativt innlegg. Jeg angrer på at jeg kastet avklippet fra Lavendelen jeg har. Tenkte på i etterkant at jeg skulle satt stiklinger, men da hadde avklippet lagt litt for lenge. Det er så morro å lage nye planter på denne måten. Fin, fin søndag til deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da kan du lage til neste år. Det er jo ikke alltid man får gjort alt man tenker å gjøre. Men mange ekstra planter blir det. Fint å gi bort også :)

   Slett
 2. Hei:)
  Dette er jo mye bedre enn å kjøpe nytt. Lettvint også.

  :)

  SvarSlett
 3. Bra tips och fint illustrerat med bilder! Tack!

  SvarSlett
 4. Takk for tips! Det er veldig artig å lage nye planter av stiklinger. Har gjort det mest på busker foreløpig. Har et par lavendelplanter i feriehagen som nok skal klippes ned, så da kan det tenkes jeg lager flere. God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Lag i vei!! Kan bli en hel hekk etter hvert det, hvis det er det man vil ha da :)

   Slett
 5. Takk for supre og inspirerende tips! Jeg har faktisk aldri prøvd meg på å lage stiklinger. Har liksom fått det for meg at det er så vanskelig. Det er det jo åpenbart ikke:) I år skal jeg prøve meg.

  SvarSlett
 6. Dette var nyttig info:-) Jeg tenkte faktisk på å klippe ned lavendelen i dag, men rakk det ikke. Da vet jeg hva jeg skal gjøre en av de neste dagene! Kjempefint å kunne lage stiklinger for å få nye planter. Det blir jo gjerne noen løpemeter lavendel på denne måten:-))) Takk for tipset, jeg skal kikke nærmere på linken også! Ha en strålende fin hageuke!

  SvarSlett
 7. Tusen takk for ett supert tips! Dette skal jeg prøve å huske til neste år.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Gjenbruk av juletreet - slik gjør du!

Lag ditt eget avokadotre

De 10 mest leste innleggene i 2018 i Furulunden

Cedrus deodara har fått fast plass på sirkelen i Furulunden

Borddekking til julehøytiden - sort, grønt og hvitt