Når man ikke kan ha hekk…

IMG_3868
…ja, da synes jeg jammen at kjempeverbena -verbena bonariensis- duger i aller høyeste grad.
Det blir ingen sommer her uten noen av de plantene heretter.
Jeg håper de frøsår seg til neste år. De må nemlig sås allerede i februar, skal det bli noe greie på dem i løpet av sommeren. Og for å være ærlig så har jeg ikke så godt plass til akkurat den slags sysler.
Her blomstret de allerede i begynnelsen av juli i år og har vært en pryd for øyet og en lise for sjelen kan jeg fortelle.
Ha fått mange kommentarer på dem i sommer!!
IMG_3827
Sommerfuglene elsker dem…
IMG_3606
IMG_3602
…og humlene likeså – ja i tillegg til meg da, selvfølgelig!!

Jeg venter på å få tilbake pc'n min som er til reparasjon (de har brukt altfor LANG TID PÅ DET) for nå har jeg lyst til å vise hagen og hva som har skjedd med den i løpet av de 2 årene vi har bodd på denne fantastiske pletten. Litt subjektiv skal man vel ha lov til å være (sånn angående denne pletten her altså :).
Ha en finfin dag – her skinner solen idag!! Mette

Kommentarer

 1. Jag håller med dig! Jätteverbenan är verkligen härlig och insekterna älskar den också. Jag brukar övervintra mina i källaren. Bara att plantera dem i krukor eller hinkar och vattna någon enstaka gång under vintern. Det fungerar jätte-bra. Hoppas du får en lika fin Verbena-häck nästa år också/ Kram Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje jeg skal forsøke det, ja. Har litt dårlig med overvintringsplasser, men noe kan jeg nok finne på...

   Slett
 2. Ja, hva skal man med hekk når man har kjempeverbena! Jeg er veldig svak for dem:) Mine selvsådde seg som bare det i år. Det var til og med et par planter som overlevde vinteren i bedene som slo til for fullt igjen. Ære være:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Spennende, kan knapt vente til våren for å se... :)

   Slett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. wunderschöne blumen haben sie!!! liebe grüße von angie aus deutschland

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Hvaler Gjestehage – inspirerer deg til lagspill med naturen

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Kjære alle dere som følger meg direkte via blogspot

Tips til hva du kan gjøre i hagen på høsten