Moseballer, hvordan lager man dem?


Det starter i alle fall med å ta seg en finfin høsttur på et dertil egnet sted, som for meg er Fredrikstadmarka, rundt de flotte Bjørndalsdammene. Her samler mose i poser og tar det rett og slett med hjem.


Jeg bruker små plastposter som jeg har store mengder av, kryster sammen avissider, tre og 4-doble sider i hver pose (kommer an på hvor store moseballer jeg vil ha).


Posen tetter jeg med tape eller strikk. Så er det bare å starte med mosen.

Det varierer litt hva slags mose jeg finner og i hvor store stykker jeg kan rive dem fra voksestedet sitt.
I år har jeg funnet et veldig fint sted, hvor mosen kunne rives av i større flak og hvor den også er ganske flat i strukturen.


Jeg binder mosen fast med myrtetråd, mens jeg former mosekulene runde og legger eventuell pynt under tråden.
Så enkelt og så dekorativt kan det gjøres altså.


Da er det vel bare å sette i gang da vel!!
Enkelt som bare det – og ganske dekorativt, synes nå jeg.


Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Furulunden ved å legge inn e-postadressen din under 'Abonner' øverst på siden. Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Kommentarer

 1. Så flott! Vi måtte bare dele denne på facebook siden vår :-) Inspirasjon kan en ikke få for mye av!
  Hilsen Kenneth

  SvarSlett
 2. Så fint du har pynta opp.
  Ja no er det tid for å lage dekorasjonar av forskjellige slag. Ein kjekk ting når hagestellet har lagt seg for sesongen.
  På min skogstur i dag plukka eg med meg litt konglar og kvistar som eg skal bruke i dekorasjonar. Må nok på mosejakt :) Kransar av forskjellige slags kvistar laga eg i dag. Kan brukast som dei er eller også som underlag til å dekore meir på.
  Ha ei fin veke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Må nok ta en titt om du legger det ut!!

   Slett
 3. Så fint!
  Må dele denne med Halden Hagelags medlemmer. www.facebook.com/HaldenHagelag
  Takk for inspirasjon!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig at du vil dele. Håper at andre kan la seg inspirere!!

   Slett
 4. Kjempenydelige moseballer!
  Jeg er så heldig å ha mye av slik mose ved hytta, så det blir en del
  moseballer her i heimen også:)
  Skal ikke så mye til for å pynte opp..
  Ha en fin dag!
  Klemmer fra Janne

  SvarSlett
 5. Nemlig, det er om å gjøre å se muligheter fra naturen og vips, så er det noe fint å bruke!!

  SvarSlett
 6. Vilka fin trädgård du har! Gjorde mossbollar förra vintern och fäste då mossan med hjälp av hårnålar i oasis. Snurrade sedan snöre för dekor runt om. Fram på våren var fåglarna väldigt tacksamma för att jag bistod med gratis byggmateriel :) Blir sugen på att göra nya bollar i år nu när jag ser dina bilder!
  Ha det gott!
  Annika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig å kunne oppmuntre hverandre!!

   Slett

Legg inn en kommentar

Meld deg inn i epostklubben min for tips og ferske innlegg!
Du ser påmeldingsskjema til venstre i bloggen.

Populære innlegg fra denne bloggen

En hage med frodig villskap og interiør både ute og inne

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Har du Allium i hagen din? Bruk gjerne frø til formering

Agapanthus - en sommeryndling

Oppussing av hytta - før og etter