Urtete av hagens grøde


Det skal ikke så mye til…
…sørg for å ha gode urter i hagen din.
De kan dyrkes i pallekarmer som her i hyttehagen vår eller i jorda direkte på bakken; Det være seg i en egen kjøkkenhage eller sammen med andre blomster i bedene dine…
Det som er viktig er å ha god jord m/gjødsel (selv bruker jeg hjemmekompost, plantejord og kukompost) og gode solforhold.
Da spirer og gros det som bare det…
…mer om våre pallekarmer på hytta kan du lese i to innlegg:

Jeg tørker urtene i stekeovnen på 50 grader og med litt gløtt på døren.
Det tar ikke lange tiden, varierer litt med ovnen man har.
De kan også lufttørkes ved å binde dem sammen og henge de opp ned på et egnet sted.
Her er det peppermynte som er tørket og blir til den deiligste te…


…og i dette glasset har jeg tørket sitronmelisse
…som egner seg til te og i matretter av kylling og svinekjøtt…


…eller i grønnsakssupper, og i det hele tatt… det er jo kun en smakssak…
…putt det hvor du vil for meg, godt blir det som regel, nesten uansett!
Ha en så fin dag du kan!!

Kommentarer

  1. wow!!! danke für die tipps und bilder!!! ich wünsche ihnen einen schönen sonntag, angie

    SvarSlett
  2. Ja, får lyst til å ha litt krydderurter både for egen del, og som venninnegaver er det jo supert!
    Men så er det jo dette med tid...... men når våren kommer, lar jeg meg kanskje rive med:)
    Eirin.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hvis man først har urter i hagen, tar det ikke så mye tid, men man må jo ha den tiden det tar da :)

      Slett
  3. Jeg lovet deg oppskrift på pastinakksuppe, og her kommer den: Suppe til 3: en diger pastinakk (kan sikkert bruke to vanlige), et par poteter, en løk, et par hvitløksfedd. Jeg skar alt i passe store biter, så freste jeg løk og hvitløk i olje før jeg hadde i resten av grønnsakene og fylte vann til det dekket grønnsakene, en grønnsaksbuljongterning hadde jeg i. Kok til grønnsakene er møre, så moste jeg alt med stavmikser. En liten fløteskvett, salt og pepper og klar til servering! Jeg synes den ble god=) fin søndagskveld=) Vibeke

    SvarSlett
  4. Det ser så ekstra innbydende og fint ut med glassene du bruker m/bilde på :)
    Jeg tørker også urter til te. I tillegg til peppermynte er jeg glad i salvie, sitronverbena og anisisop.
    Skulle gjerne hatt tips til andre te-urter...

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg er litt begrenset i urtebruken for tiden da jeg er litt intolerant overfor dem, men til neste år.... Det er sikkert mye man kan blande også :)

      Slett
  5. Vilket härligt förråd du har att plocka av under vintern!
    Ha det så gott
    Anette

    SvarSlett
  6. Så flott å tørke urter, og ikke minst i så fine glass! Ekstra gøy med hage når det finnes noe å høste. Det spørs vel om kjøpmannen på hjørnet får solgt deg noe krydder før langt ut på våren :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Nå må nok neste tørking vente til det starter for fullt i hagen igjen!!

      Slett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til hagedesign! Bli med på en rundtur i Furulunden

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Har du Allium i hagen din? Bruk gjerne frø til formering

En hage med frodig villskap og interiør både ute og inne

Jeg har klippet lavendelen og håper å få noe tilbake