Det skal ikke så mye til…
…sørg for å ha gode urter i hagen din.
De kan dyrkes i pallekarmer som her i hyttehagen vår eller i jorda direkte på bakken; Det være seg i en egen kjøkkenhage eller sammen med andre blomster i bedene dine…
Det som er viktig er å ha god jord m/gjødsel (selv bruker jeg hjemmekompost, plantejord og kukompost) og gode solforhold.
Da spirer og gros det som bare det…
…mer om våre pallekarmer på hytta kan du lese i to innlegg:
Jeg tørker urtene i stekeovnen på 50 grader og med litt gløtt på døren.
Det tar ikke lange tiden, varierer litt med ovnen man har.
De kan også lufttørkes ved å binde dem sammen og henge de opp ned på et egnet sted.
Her er det peppermynte som er tørket og blir til den deiligste te…
…og i dette glasset har jeg tørket sitronmelisse…
…som egner seg til te og i matretter av kylling og svinekjøtt…
…eller i grønnsakssupper, og i det hele tatt… det er jo kun en smakssak…
…putt det hvor du vil for meg, godt blir det som regel, nesten uansett!
Ha en så fin dag du kan!!
angie
wow!!! danke für die tipps und bilder!!! ich wünsche ihnen einen schönen sonntag, angie
Eirin og Lars
Ja, får lyst til å ha litt krydderurter både for egen del, og som venninnegaver er det jo supert!
Men så er det jo dette med tid…… men når våren kommer, lar jeg meg kanskje rive med:)
Eirin.
Mette Gry Larsen
Hvis man først har urter i hagen, tar det ikke så mye tid, men man må jo ha den tiden det tar da 🙂
4 i Kiellandsgata
Jeg lovet deg oppskrift på pastinakksuppe, og her kommer den: Suppe til 3: en diger pastinakk (kan sikkert bruke to vanlige), et par poteter, en løk, et par hvitløksfedd. Jeg skar alt i passe store biter, så freste jeg løk og hvitløk i olje før jeg hadde i resten av grønnsakene og fylte vann til det dekket grønnsakene, en grønnsaksbuljongterning hadde jeg i. Kok til grønnsakene er møre, så moste jeg alt med stavmikser. En liten fløteskvett, salt og pepper og klar til servering! Jeg synes den ble god=) fin søndagskveld=) Vibeke
Mette Gry Larsen
Supert!!
Gerd Ellen Ottersen
Det ser så ekstra innbydende og fint ut med glassene du bruker m/bilde på 🙂
Jeg tørker også urter til te. I tillegg til peppermynte er jeg glad i salvie, sitronverbena og anisisop.
Skulle gjerne hatt tips til andre te-urter…
Mette Gry Larsen
Jeg er litt begrenset i urtebruken for tiden da jeg er litt intolerant overfor dem, men til neste år…. Det er sikkert mye man kan blande også 🙂
Rost och rädisor
Vilket härligt förråd du har att plocka av under vintern!
Ha det så gott
Anette
Mette Gry Larsen
Deilig det!!
Bille
Så flott å tørke urter, og ikke minst i så fine glass! Ekstra gøy med hage når det finnes noe å høste. Det spørs vel om kjøpmannen på hjørnet får solgt deg noe krydder før langt ut på våren 🙂
Mette Gry Larsen
Nå må nok neste tørking vente til det starter for fullt i hagen igjen!!