Vil du vite mer om høstanemoner? – Rosa og hvite -
Denne høstanemonen – kinasymre er hvitveisens høyere og mer sentblomstrende søster som kommer i blomst i august-september på mellom 50-100 cm høye stengler.
Bladenes form likner rips-/eller vinblader.Knoppene er kulerunde (veldig dekorative), grå og har et lett filtbelegg, og slår ut i store rosa blomster med en gul midte.Vi hadde den i vår forrige “Furulunden-hage” og jeg har gjentatt den i vår nåværende hage.
Den første planten jeg plantet ut i år var en jeg fikk med blant mine innkjøpte, hvite høstanemoner i fjor (fra et hagesenter).
Som du ser passer den godt å plukke inn…
…og brukes fint i buketter.
Herdighetssone 3-4Denne -Anemone hupehensis- blomstrer for første gang i vår hage – ny av fjoråret som nevnt tidligere i innlegget.
Jeg fikk også tatt med meg noen bittesmå stiklinger fra vår forrige hage for 2 år siden.
De har fått det beste stellet fom i 2014, så da får vi vente å se hva som skjer med dem til utover forsommeren da bladene oftest viser seg.
Roten er kraftig og sprer seg med lange underjordiske stengler, så det er lurt å plante dem et sted hvor det er lov til å spre seg i vilden sky.Det sies at den hvite høstanemonen ikke sprer seg like mye som den rosa……men hva gjør vel det, spør nå jeg……mine sorter heter…
Anemone japonica-hybrid 'Honorine Jobert' Dafo…og -Japanese anemone 'Andrea Atkinson'- og i 2014 har de blomstret noe alldeles fortryllende……nesten til november…
…og jeg har visst å nyte dem, både ute i hagen og inne i vaser…

Kilder: Wikipedia, informasjon som fulgte med plantene, Hageselskapet’s hageblad og fra egen hage

Det er enkelt

å følge med på min hagefacebookside ved å trykke her

Kommentarer

  1. beautiful pictures and inspirations !!! love greetings from angie

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage