Passer det med fuglebur i hagen da?
Det gjør det så visst, og det er et bur som jeg har tenkt å fylle med fugler til sommeren. Forhåpentligvis sommerfugler altså :)

Men det er jo en god forberedelse da, å fylle blomsterkaret i buret med krokus, for jeg vet nemlig at humlene liker dem godt.Det skulle ikke forundre meg om humledronningen snart viser seg. Og da er det min erfaring at hun står med stumpen i været for å suge til seg nektar, og gjerne i en krokus, der er det nemlig masser av nektar å godte seg med.


Lyslykten mangler glass på to sider og er ganske slitt, men sammen med den nyinnkjøpte, men dog gamle kassen, så synes jeg de kler hverandre.

Og til uken skal disse fylles opp av masser av vårblomster, for her vil jeg at det skal vises at det er vår i luften også i bakhagen.Denne vakre krokusen satte jeg i høst og jeg gleder meg virkelig til solen skal titte frem så jeg får se den i sin fulle ynde, men inntil da, så nyter jeg synet av den som den er, flott som den er med regndråper på.


I bakhagen er det ikke så mye jeg skal stelle, men mer jord skal det bli. Det er ganske grunt her og jeg har planer om at det skal bugne her på våren med masser av ruteliljer o.a. snadder. 

Men hage tar tid, og vi har ikke bebodd denne hagen i mer enn to og et halvt år.

Det er bare det at jeg er ganske utålmodig av meg, hvilket ikke alltid passer til en hage. For her er det nemlig ikke jeg som setter premissene, men nettopp vekstene selv.


I går var jeg en tur på hagesenteret for å fråtse litt i de vekstene som tåler en støyt nå på våren, med kalde netter og sånt.

Jeg har tatt med litt lyng fordi de er en humlemagnet, og gjett om jeg gleder meg til å se humlene innta denne planten.


Som jeg nevnte helt øverst i innlegget så har jeg noen krukker og kar som jeg vil fylle med den beste kompostjorden og disse fargerike ministemorsblomstene.


Jeg vet jo at jeg er ute i tidligste liten nå, surt om dagene og kaldt om nettene, men det er fint å ha litt flor i hagen til påske.

Så henger du med, så kommer det nok et fiffig innlegg til uken med blomsterflor i de fineste karene (etter min smak da).

Nå håper jeg du kan bli inspirert til å plante ut i din egen hage, både for deg og humlenes skyld.

Den fineste helgen ønsker jeg deg!!

Kommentarer

 1. Så flott fuglebur! Litt trist å se en vakker plante i fangenskap, hehe, men dekorativt var det jo :) Ellers ser det ut til at våren har fått godt tak hos deg. Blir spennende framover nå! Nyt helgen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den har i hvert fall godt med luft og lys da :)

   Slett
 2. elsker mette hvilke deler de har for vakre gamle !!! og jeg også finne blomstene søt !!! de har en fin helg, kjære hilsener fra angie fra Tyskland

  SvarSlett
 3. Det pyntet flott opp med fuglebur og blomst :)
  Så vårlig du har det i hagen din, vi fikk vinteren tilbake igjen i går, håper den smelter like fort :)
  Ha ei fin helg.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er så klar for våren, men i dag sludder det her , uforutsigbar tid...

   Slett
 4. Herlighet så fint med fuglebur på den måten. Jeg har da et stående på loftet også??? Gleder meg til å se hva du finner på videre. Ha en herlig lørdag! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Utrolig hva man kan bruke i hagen :) Ta de ned fra loftet og se hvordan det kan danderes :)

   Slett
 5. Hei Mette! Så fint det kommer til å bli! Jeg gleder meg til å se når du har plantet. Nå har vi ventet så lenge på hagedager, så jeg skjønner godt at du kjøper inn litt ekstra! Ha en fin lørdagskveld! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Krible, krible i fingrene på denne tiden. Men det er jo en del annet jeg har fått gjort da :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen