”Naturen hogger tak i hjerterøttene og lar dem danse” - sjekk ut vårens gjesteblogger - nemlig Kari Rudi fra Atelier Kari på Finnskogen !!Med mitt selvlagde motto har jeg i 15 år tatt naturen i bruk til naturdekorasjoner av alle slag. 

Utenfor hagegjerdene er det en vakker verden som det er lett å la seg begeistre av. En flott del av jobben min er å sanke materialer, være ute i skogen og la meg inspirere av alt det fantastiske naturen har å by på her i skogen hvor jeg bor og har mitt Atelier.


Akkurat nå er det på tide å sanke bjørkekvister til vårkranser. Hvis vi venter lenger ut på våren og sevja har steget, vil kvistene etterskyte. Og visne småblader på dekorasjonene er ikke videre stas. 
Det er også andre kvister du kan ta i bruk, så bruk det du finner - ofte rett rundt hjørnet.

Jeg bruker mye bjørkekvister. Helst vanlig bjørk. Den har fin spenst og er lett å forme.
Legg kvisthaugen ute på et skyggefullt sted, så har du materialer tilgjengelig hele våren.


Av bjørka lager jeg kranser som kan henge til pynt ute og inne, men jeg legger også kranser oppå pottekantene så blomstene i krukkene mine blir fint rammet inn.

Og så lager jeg blomsterholdere, bjørkereder som er fine å ha i vaser og pynte med blomster. Blomstene står så flott i blomsterholderne, og en trenger ikke mange blomster for å få en flott dekorasjon. 

Vil du lage dine egne kvistkranser kan denne lille videosnutten om hvordan jeg lager en kvistkans være nyttig: https://www.youtube.com/watch?v=OPJqeyOQT-s


Jeg er i overkant begeistret over bjørka som vokser villig over hele landet og har vært en betydelig ressurs i kulturhistorisk sammenheng. Bjørka ble ikke bare brukt som ved og til ulike snekkeremner. Bjørkenever ble brukt til taktekking, til flettede kurver og sko. 

Av bjørkeaske lagde en såpe og kvister med blader ble brukt til dyrefôr. Til plantefarging var bladene på bjørka mye brukt. 
Og en lagde medisinsk te av unge bjørkeblader. Om våren tappet en bjørkesevje for å drikke en livgivende vårdrikk. 
Et helt makeløst nyttig tre! 


Synes du det høres spennende ut å bruke bjørnemose, brødlav, bjørk og kjuker i dekorasjoner? 

Du treffer med på Finnskogen og på utvalgte utstillinger og markeder. Neste arrangement jeg deltar på er Hagemessen på Lillestrøm 17. til 19. april. Der skal jeg holde inspirasjonsforedrag og demonstrasjon fra scenen i hall D kl 14.00 alle tre dagene. Og Atelier Kari har demonstrasjons- og salgsstand på messen. Kanskje vi treffes på Stand D 04-06? 

Titt gjerne innom min inspirasjonsblogg for å finne tips og ideer: www.atelierkari.blogspot.com

Hjertelig takk for at jeg ble spurt om å få være gjesteblogger hos Furulunden!

Ha kreative vårdager!


Hilsen Kari


Kommentarer

 1. Tusen takk for at jeg fikk være gjesteblogger! God Helg! Klem fra Kari

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig med besøk atte :) Klem fra Mette

   Slett
 2. Så mysiga och fina dekorationer! Inspirerande!

  SvarSlett
 3. Ja Kari har jeg fulgt i mange år allerede. Hun er en inspirasjon. Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Fint med naturlige kranser og alt annet hun lager. Vi har et lavhjerte på toalettdøra på hytta som Kari har laget :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage