HUMLENE flytter ikke inn, derimot mengder av andre innsekter...I min iver etter å skrive om humla kom jeg i skade for å reklamere for at innsektshotellene var til for humlene, men sånn er det ikke.

 INSEKTHOTELLInsektene tar seg av mange viktige oppgaver i hagen.
Våre insekthotell er ikke bare pene å se på, men gir ly og rede for hagens insekter, og et sted der de kan gå i dvale om vinteren.  Ved å bruke ulike materialer som tre, bambus, kongler og annet vil insektene straks føle seg hjemme.  Setter du ut et insekthotell i hagen så hjelper du også til med å ta vare på mange insekter som er truet av menneskets inngrep i naturen.

Når du skal velge et sted å plassere insekthotellet, så er det flere ting du må ta hensyn til:
-          Velg alltid et solrikt sted som også er beskyttet mot vind og regn. Varmen fra sola er spesielt viktig for yngelen.
-          Plasser redekassen i en høyde på 1,5 – 2 meter i en øst-vest retning, og pass på at fronten med innganger er godt synlig for insektene.

MULIGE BEBOEREMARIHØNER og FLUER
Fluene bruker insekthotellet hele året som et trygt gjemmested. Marihøner tar inn på hotellet om natten og gjennom vinteren.
MAUR og BILLER
Noen maur, biller og fluer foretrekker løst materiale som kongler. De kan finne seg så godt til rette at de til og med går i dvale om vinteren.
VEPS og SOLITÆRE BIER
Noen typer bier og veps finner ideelle redeplasser i hull i treverk, derfor har vi boret noen i størrelse 4-7 mm. Insektene legger egg i hullene, og forsegler hullet etterpå. Neste vår bryter larvene seg frem og starter et nytt liv. I din hage spiller disse insektene en viktig rolle i pollineringen av planter.
I tillegg er det fantastisk å kunne studere livssyklusen til insektene i insekthotellet!
BIER
Veldig mange solitære bier finner seg godt til rette i de små borehullene på 4, 6 og 8 mm. De bruker insekthotellet når de overvintrer. I hagen lever de av pollen og nektar og gjør dermed en viktig jobb med pollinering av blomster og grønnsaker.
BLOMSTERFLUER
Har du et insekthotell med sivrør, så er det et yndet oppholdssted for blomsterfluer. De graver seg inn i de hule rørene for å legge eggene sine. Om våren lever etterkommerne av bladlus, og de pollinerer plantene mens de jakter på mat.
MARIHØNER
Disse insektene foretrekker hardt materiale som for eksempel pinjebark til redeplass. Om natten og gjennom vinteren elsker de å være i disse hulrommene. Marihøner i hagen er naturlige fiender til bladlus og plantemidd, og du får naturlig skadedyrkontroll samtidig som marihøna pollinerer plantene.
SOMMERFUGLER
Noen insekthotell har rom med smale loddrette åpninger, og disse blir okkupert av sommerfugler, spesielt i dårlig vær. Noen sorter, som sitronsommerfugl, admiralsommerfugl og dagsvermere gjemmer seg i disse rommene hvor de kan hvile i ro og fred.

Takk til Nordic Garden for fyldesgjørende informasjon. 

Vi vil jo så gjerne hjelpe alle innsekter til et bedre liv, ikke sant??


Kommentarer

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage