Nå er det tid for å plante blomsterløk - og tips medfølger...
...jeg har noen løk som skal i jorda kan du si...


...men denne dagen tar jeg for meg Snøklokker -galanthus nivalis- som forøvrig er noe av vakreste jeg venter på tidlig om våren... 

...når den blomstrer da er det vår...

...den andre jeg skal plante i dette nye prosjektområdet mitt (som jeg viser fra a-å rett over helgen), er Narsissen  -Papillon Blanc split corona- som er et nytt bekjentskap for meg...

...i denne delen av hagen holder jeg meg til det hvite til våren...
...synes det er så vakkert mot grønne buksbomkuler...


...vanligvis graver jeg bare et hull ca. 3 x løkens størrelse og fyller det med litt økologisk benmel, men i dette nye prosjektet så graver jeg opp hele området hvor jeg skal plante løkene fordi det er så mye leire nedi der...

...og leire kan være vel og bra, men den trenger å bli blandet med kompost for at vannet ikke skal bli stående (blomstene er jo ikke akkurat fisk heller da :), og det er jo ikke så lett for en løk å bryte seg vei gjennom leiren akkurat, for å si det enkelt)...


...jeg tilfører en del kukompost eller min egen kompost og plantejord, blander det godt sammen...
...og en god klype benmel for at løkene skal ha en god matpakke å godgjøre seg på i løpet av vinteren...
...og over her igjen legger jeg på en del plantejord...

...og dybden er ca. 20 cm, eller som nevnt tidligere, ca. 3 x løkens størrelse...
...for snøklokkene er dybden ca. 10 cm...
...så er det bare å sette seg til å vente på våren...

...eller ikke akkurat det altså, har mange flere løk som skal i jorden...
...men ikke denne dagen...

Følg denne linken her så kan du få se en video om hvordan du legger løk, sånn hvis min beskrivelse ikke er klar nok, kremt...

Jeg har fått dette sortimentet fra Nordic Garden som er leverandører av blomsterløk til hagesentere over hele landet. Jeg har dog fått velge hvilke blomsterløk og farger som jeg ønsker å plante i Furulunden.


Kommentarer

 1. Ååååå, så noga du är. Jag kör en annan taktik. Jag snirklar listigt runt i butikerna och - bam! När priserna på lökar har gått ned rejält köper jag för många och så hoppar jag runt i trädgården med en spade, tar ett spadtag, puttar ned lökarna och hoppas på det bästa. Inte en enda av mina tulpaner brukar blomma en andra gång (tror jag). Å andra sidan är det roligt att shoppa. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha! Jeg kan ikke gjøre det på den måten hvis jeg skal lære noe til andre vet du :)

   Slett
 2. Her er det foreløpig fullt gitt, så jeg våger ikke bli fristet.
  Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes alltid jeg har litt for lite når våren kommer jeg, så i år får jeg bare plante i vei :)

   Slett
 3. Jeg håper du lykkes med snøklokkene! Min erfaring er at de er vanskellige å få til når de har ligget ei stund i butikken og tørket. Men veldig enkle hvis en får ei tue gravd opp hos en hagevenn.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg håper disse er så ferske som mulig. har ikke ligget lenge i butikken i alle fall :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Meld deg inn i epostklubben min for tips og ferske innlegg!
Du ser påmeldingsskjema til venstre i bloggen.

Populære innlegg fra denne bloggen

Oppussing av hytta - før og etter

Nyt den hvite hagen som jeg har besøkt i Helsingborg

Bli med inn i en hage-oase fra Trädgårdsrundan i Skåne

Lag suppe av squash - det smaker kjempegodt!

Nyt duften, plukk inn lavendel og lag årets lavendelsukker