Lag ditt eget avokadotre

Lag ditt eget avokadotre - Avokadosteiner satt til spiring

Det er sikkert flere som har forsøkt å plante sin egen avokadostein, og her viser jeg starten på mitt lille vinterprosjekt.

Slik lager du ditt eget lavokadotre

 • Jeg vasker avokadosteinene fri for avokadokjøtt-rester
 • Stikker tre tannpirkere inn i steinen for å ha et feste i glasset
 • Fyller deretter glassene med vann
 • Da er det bare å vente den tiden det tar før steinene sprekker opp og røttene viser seg
 • Det vil si, det er lurt å bytte vann flere ganger i uken

Lag ditt eget avokadotre - Her står avokadosteiner lyst i et vindu

Jeg starter "prosjekt avokadostein" med ujevne mellomrom. Det er i grunnen veldig rart, for jeg er en utålmodig sjel, og det å få en avokadostein til å spire er tidkrevende. Men de står jo bare der. Jeg bytter riktignok vann på dem flere ganger i uken.

Lag ditt eget avokadotre - Avokadotre hvor toppen er klippet

I sommer sto dette lille treet ute. Jeg var ikke så omsorgsfull med det som jeg burde. Da går det som det må gå,  avokadotreet vokste seg høyt, magert og vinglete. Da høsten kom, hadde jeg ikke hjerte til å la det stå ute, så jeg satte det i en ny, mindre potte og tok det med meg inn i stuen.

Å toppe et lite avokadotre

Rett før jul, toppet jeg det og lot det stå inne på gjesterommet (les; Jeg gjemte det bort, dessuten tok jeg ikke noe bilde av bladene før toppingen. Så her får du dessverre ikke se noe før og etter det kosmetiske inngrepet). 

Jeg fortsatte å gi det litt vann i ny og ne, og en vakker dag kom det nye spirer på stengelen. Nå har jeg satt det på kjøkkenet så jeg kan følge litt mer med. Det får fortsatt vann, såpass grei er jeg med det altså, hehe. Hvis det fortsetter å vise sånn livsgnist, så skal jeg jaddenimeg gi det bedre jordsmonn utover våren. 

Jeg har hatt slike trær tidligere også. De har blitt pottet om og fått ny, deilig jord og vokst seg store. Det har nok ikke vært avokadosteinen sin skyld at de til slutt har gått dukken, for å si det sånn.

Lag ditt eget avokadotre - Avokadotreet spirer på nytt


Har du forsøkt å sette avokado til spiring noen gang? Da er det veldig fint om du deler et bilde med oss så vi kan holde motet oppe den tiden det tar før steinen begynner å spire.

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Kommentarer

 1. Jo jeg har prøvd to ganger, men uten hell. Sikkert ikke vært omsorgsfull nok med vann bytte og saker. En gang sprakk steinen opp og det så ut til å komme en spire, men det ble med det. Spørs om jeg får gi det et forsøk til nå som våren nærmer seg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det tar lang tid. Når den sprekker, er det røtter du ser. Kanskje verdt et nytt forsøk. for moro skyld ihvertfall ;)

   Slett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen