Lag ditt eget avokadotre.

Avokadostein til spiring


Det er sikkert flere som har forsøkt å plante sin egen avokadostein, og her viser jeg starten på mitt lille vinterprosjekt. Jeg har delt dette innlegget tidligere, men i og med at det dukket opp bilder og spørsmål på Facebooksiden Hagegal forleden så tenkte jeg at du kunne få se dette på nytt. Dessuten har jeg mer info og flere bilder nå.

Slik lager du ditt eget lavokadotre

 • Jeg vasker avokadosteinene fri for avokadokjøtt-rester
 • Stikker tre tannpirkere inn i steinen for å ha et feste i glasset
 • Fyller deretter glassene med vann
 • Da er det bare å vente den tiden det tar før steinene sprekker opp og røttene viser seg
 • Det vil si, det er lurt å bytte vann flere ganger i uken

Avokadostein satt til spiring


Jeg starter prosjekt avokadostein med jevne mellomrom. Det er i grunnen veldig rart, for jeg er en utålmodig sjel, og det å få en avokadostein til å spire er tidkrevende. Men de står jo bare der. Jeg bytter riktignok vann på dem flere ganger i uken.

Avokadotre hvor toppen er klippet

I sommer sto dette lille treet ute. Jeg var ikke så omsorgsfull med det som jeg burde. Da går det som det må gå,  avokadotreet vokste seg høyt, magert og vinglete. Da høsten kom, hadde jeg ikke hjerte til å la det stå ute, så jeg satte det i en ny, mindre potte og tok det med meg inn i stuen.

En vakker dag fikk vi besøk av datteren i huset og hun synes den så pinglete ut, noe hun selvfølgelig hadde helt rett i. 

Rett før jul, toppet jeg det og lot det stå inne på gjesterommet (les; Jeg gjemte det bort, dessuten tok jeg ikke noe bilde av bladene før toppingen. Så her får du dessverre ikke se noe før og etter det kosmetiske inngrepet). Jeg fortsatte å gi det litt vann i ny og ne, og en vakker dag kom det nye spirer på stengelen. Nå har jeg satt det på kjøkkenet så jeg kan følge litt mer med. Det får fortsatt vann, såpass grei er jeg med det altså, hehe. Hvis det fortsetter å vise sånn livsgnist, så skal jeg jaddenimeg gi det bedre jordsmonn utover våren. 

Jeg har hatt slike trær tidligere også. De har blitt pottet om og fått ny, deilig jord og vokst seg store. Det har nok ikke vært avokadosteinen sin skyld at de til slutt har gått dukken, for å si det sånn.

Nå har jeg fått skikkelig trua på avokadosteinen, så den som følger med får se hvordan det går med det fremover. Følger du med meg og avokadosteinen videre eller?

Avokadotreet spirer på nytt


Har du gjort dette før? Da er det veldig fint om du deler et bilde med oss så vi kan holde motet oppe den tiden det tar før steinen begynner å spire.

Kommentarer

 1. Hejsa
  Jeg satte en avocadosten i jorden for 6 uger siden. Nu er den spiret 15 cm op i luften og er lige ved at sætte blade. Jeg tænker den kan stå i drivhuset. Lykke til med dine små:-)

  SvarSlett
 2. Avocadoplanter har jeg aldri prøvd, men var vannehjelp for en for lenge siden, den var skikkelig diger. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg fra fruhaldshage

  SvarSlett
 3. Hei

  Det er spændende med disse eksperimenter og nogen gange lykkedes de og så er man helt oppe at køre.
  Har lige nu gang i et forsøg med at formere et figentræ.

  Lykke til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig med deg. Det er spennende å prøve seg, og når man lykkes så blir man så utrolig fornøyd.

   Slett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Lag noen mosekuler til juledekorasjonene

Borddekking med dyprøde blomster og kongler til jul, fra a-å

Borddekking med hvite blomster til jul

Borddekking med markduk, supert å bruke til fødselsdagsfest

Adventslys - du kan gjøre det veldig enkelt