• Forside
  • Hagetips
    • Hagetips
    • Gjør det selv
    • Hage
    • Planteportrett
    • Prosjekter
    • På besøk hos
  • Interiør
  • Jul
  • Om Meg
  • Presse
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Furulunden

Hageliv - Lise for sjelen

Header Right

  • Hagetips
    • Hage generellt
    • Hagetips
    • Gjør det selv
    • Planteportrett
    • Prosjekter
    • På besøk hos
  • Interiør
  • Jul
  • Søk

Urtesalt – hjemmelaget…

5. august 2016 // Mette Gry Larsen // Skriv en kommentar

…glattbladet persille – en del av sommerens grøde altså…
…man kan selvfølgelig lage urtesalt av så mangt, men denne gangen dreier det seg om følgende ingredienser:…
9 dl glattbladet persille
3 kvister koriander
1/6-del sellerirot
1 båt hvitløk
2 dl grovt salt
…så er det bare å sette i gang food-prosessoren…
…min erfaring er at det er best å kjøre urter og andre ingredienser sammen til en skikkelig fin smørje og deretter tilsette saltet for å kjøre det litt sammen med urteblandingen…
…så smører man det utover en stekeplate som er dekket av bakepapir…
…setter det i stekeovnen på 50 grader varmluft…
…ha en gryteklut eller liknende i døra slik at fukten ventileres ut av ovnen…

...ha det stående i 1 døgn eller gjør som jeg gjør…
…jeg lar det stå noen timer i ovnen og tar det deretter ut i rommet og lar det tørke der ett døgn eller to med et klede over…
…den tørkede massen er litt hard så det er lurt å kjøre det en omgang i foodprosessoren igjen…
…her er nemlig ingen antiklumpemidler eller andre tilsetningsstoffer…
…for deretter å ha det på egnede glass…

…det finnes mange småglass i handelen, men jeg bruker gjerne de jeg finner på Claes Ohlson eller på søstrene Grene, særlig når jeg skal gi dem bort…
…de er nemlig supre til en liten ‘gåbortgave’…

…og jeg får alltid gode tilbakemeldinger på smaken på urtesaltet…

…det kjennes litt eksklusivt å ta litt på et nykokt egg, oppå salater og i hjemmelagde dressinger…
…resten av det jeg laget denne gangen har jeg tatt på et større glass…
…da er det jo så enkelt å ta noe over i søte småglass etter hvert som et behov melder seg…
tudelidei!!
Share
Pin
Tweet
Share
0 Shares

Kategori: Mat

Previous Post: « Luking – rydding og insekter….
Next Post: Litt hagelektyre på en yndet uteplass… »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Om meg

Hei, jeg heter Mette. Jeg er utdannet eiendomsmegler, men her inne er det mine hageopplevelser som råder. På Furulunden hageblogg får du se bilder og skriblerier om hagetips, hagediller, hageopplevelser i egen og andres hager, hagedesign, hagestruktur, plantesammensetninger m.m. I tillegg interiør fra eget og andres hjem

Kategorier

    Annonser Besøkshage Diverse Gjør det selv Hage Hagebøker Hagetips Hytta Interiør Jul Kjøkkenhage Kompost Konkurranse Krukkeblomster Mat Om meg Planteportrett Presse Pressetur Prosjekter På besøk hos Temareiser Ukategorisert

Facebookgruppen Hagetips

Velkommen inn
Reiseannonse - Urbantoglandlig

Nyhetsbrev

Meld deg inn i epostklubben min for tips og ferske innlegg!

Translate

no Norwegian
no Norwegianen Englishaf Afrikaanssq Albanianar Arabichy Armenianbs Bosnianbg Bulgarianzh-TW Chinese (Traditional)cs Czechda Danishnl Dutchet Estoniantl Filipinofi Finnishfr Frenchfy Frisiangl Galicianka Georgiande Germanel Greekht Haitian Creolehaw Hawaiianiw Hebrewhi Hindihu Hungarianis Icelandicid Indonesianga Irishit Italianja Japaneseko Koreanku Kurdish (Kurmanji)la Latinlv Latvianlt Lithuanianlb Luxembourgishmk Macedonianmg Malagasyms Malayml Malayalammt Maltesemr Marathimn Mongolianmy Myanmar (Burmese)ne Nepalips Pashtofa Persianpl Polishpt Portuguesepa Punjabiro Romanianru Russiansr Serbiansk Slovaksl Slovenianso Somalies Spanishsu Sudanesesv Swedishtg Tajikta Tamilte Teluguth Thaitr Turkishuk Ukrainianur Urduvi Vietnamese

Arkiv

Personvernerklæring


Levert av WebNext Digitalbyrå