Fortsatt blomstrer det litt i Furulunden
Men det er nok bare en omgang med regn og vind, så faller de siste bladene til jorden, men hva gjør vel det, når man kan bruke vinteren til andre morsomme ting.


Som å tenke på en ny vår, når alt i hagen på nytt spirer og vil vise seg fra sin beste side.


Her hos meg har det skjedd så utrolig mye i hagen siden vi flyttet hit for over fire år siden, at det er tid for noe mer enn bare hage til neste år.


Jeg har som noen av dere vet, startet en reiseblogg med islett av interiør, urbantoglandlig, så jeg har nok å gjøre utover vinteren, våren og sommeren.


Min første reise, som skal foreviges, er en tur til fjells, min manns og mitt tilbakevendende ønskested, Beitostølen. Vi reiser allerede til onsdag og blir der noen dager. Så om du ønsker å følge meg på urbantoglandlig også, så er du hjertelig velkommen til det. 


Men dagen idag, er brukt i Furulunden, og det i veldig sakte tempo. Jeg har nemlig gjort noe så trivielt som å tømme komposten. Den begynte å bli full og det kan den jo ikke være nå før vinteren setter inn. Det er viktig av tre årsaker:
 • Jeg trenger plass til alt grønnsaksavfallet som det blir av alt som fortæres i løpet av vinteren
 • Det er smart å tømme den nesten helt nå før kulda setter inn, sånn at hele systemet får tid til å komme i gang igjen før den kaldeste perioden
 • Når våren er i anmarsj, ønsker jeg å ha en dunk stående klar for å fôre mikroorganismene i jorden. Den har godt av å stå et halvt års tid for å brenne ut. Da svir den ikke planterøttene

 Så ut i regnet bar det idag altså, forfriskende!!


Dessuten har jeg prøvesatt noe nytt jeg har kjøpt, og som jeg faktisk har ventet på siden juni.

Utrolig, så lang tid denne leverandøren har brukt på å sende dette til hagesenteret jeg frekventerer. Men nå er det altså endelig ankommet Furulunden. 

Så en liten titt skal du få se før jeg finner en egnet lagringsplass for dem.


Denne vakre Syrinhortenasiaen vokser seg større for hvert år, til min glede. Blomsten/busken er nemlig til minne om min eldste søster som reiste til Himmelen for tolv år siden. 

Det går mange tanker til henne når jeg nyter synet av denne, fra tidlig vår til senhøstes - ja, ofte helt inn i vinteren, slik som nå.


Følg meg gjerne på FACEBOOK OG INSTAGRAM.

Kommentarer

 1. Som jeg skrev i kommentaren under forrige innlegg, er jeg inne på bloggen for første gang. For en hage! Jeg elsker å se andres vakre hager, men er ikke så glad i å jobbe i hagen selv.
  Ser at du starter en ny blogg om reise og interiør. Ta en titt på min blogg. Der har jeg lagt ut to innlegg fra Østerrike med interiører. Tidligere har jeg lagt ut innlegg fra Nederland. Du kan finne innleggene hvis du skriver søkeord på høyre side i min blogg. Det kommer mer fra Østerrike. Min blogg heter: fargeneforteller.blogspot.com. Hilsen fra Tove

  SvarSlett
  Svar
  1. Tar en tur innom bloggen din etterhvert Tove 🍁

   Slett
 2. Så nydelig det er hos dere. Fantstisk flotte gangstier, bed og for ikke å snakke om planter og trær. En nytelse å se. Riktig god tur til Beitostølen. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Er glad for din tilbakemelding, Liv 🍁

   Slett
 3. Så flott hage du har! Vakker Syrinhortensia til minne om din søster. Ha en riktig god tur til Beitostølen!

  SvarSlett
 4. Kjempefin hage. Stein i hagen blir aldri feil! Ha en fortsatt fin hageuke:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig at du stakk innom, Katarine 🍃

   Slett
 5. Låter spännande med en reseblogg!
  Fin hortensia, men den där glimten av den nya leveransen som du nämner kan jag inte hitta!
  Allt gott!/Laila

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage