Interiør - spisestuen før og nå - et helt annet uttrykk | Furulunden


Siden noen av dere har spurt meg om detaljer i den nye spisestua vår, så presenterer jeg den herved på denne siden, selvom interiør, sammen med naturopplevelser og reiser for det meste holder seg i bloggen Urbantoglandlig.


Det er første gang jeg/vi har gått til innkjøp av nye spisestue - tidligere har jeg enten arvet eller kjøpt brukt. Jeg har vært godt fornøyd med det så langt, men ikke lenger. Det siste bordet vi hadde, og som du vil se lenger nede i innlegget hadde plass til 10 personer. Den nye spisestuen har plass til 12, eventuelt 14 dersom to kan sitte ved enden av bordet. 


Spisebordet er av heltre, villeik, et dansk design fra Naver Collection. Det er skikkelig røft, og best av alt, er at jeg ikke er avhengig av å ha duk på. 

Vi har valgt å ta inn litt mer svart i stua, og hva passer vel bedre enn å ha svarte tilleggsplater på hver side av bordet. Jeg synes det er fint med noen kontraster.


Her er noen ekstra detaljer som noen av dere har spurt om å få se. Beina er utført i oljebrent stål.


Vi har også investert i åtte Dolphin stoler i lysebrunt (nærmest cognacfarget) lær fra Dan Form, også det i dansk design. 

Det er noe med dansker og design altså.


Skjenken er kjøpt brukt for noen år siden og malt i matt svart for at hele spisestuen skulle henge godt sammen, både i uttrykk og i farge. Lampen er en Flowerpot, designet av Verner Panton, samme designer som de hvite lampene over spisestuen. Den runde lyslykten er fra Kähler, begge to er dansk design. Giraffen er kjøpt brukt på Fretex.

Jeg må nesten smile litt, det har ikke vært tilsiktet med så mye dansk design, det er bare det at det tydeligvis samtykker med min interiørsmak.


Jeg synes stua har fått et røffere uttrykk. Akkurat det har vært tilsiktet. 
Noe nytt, noe antikt og noe brukt, det er sånn Tor og jeg vil ha det i hjemmet vårt. Ta en titt i videoen også da vel.


Denne spisestuen hadde gjort sitt her hos oss og har nå fått et annet hjem. Skjenken i bakgrunnen var tidligere malt i fargen Marakech.

Fortell meg gjerne om dine planer for små eller store endringer i interiøret ditt. Hvilken stil går du for?

Spisebordet er kjøpt hos Møbelgalleriet i Moss og stolene er kjøpt på Møbelringen, Ski.


Følg meg gjerne på Facebook, Instagram, Twitter, Youtube.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage