Bruk tang som en del av komposten eller putt den rett i grønnsaksbedet


Denne lørdagen på hytta ville vi klargjøre pallekarmene for sesongens grønnsaksdyrking. Hva er da mer naturlig enn å hente tang på stranda. Den skal visstnok være mest næringsrik om våren, i april/mai. Det ble en god avkjøling for tærne også, der vi vasset uti for å få tak i tangen.

Tang og tare ble mye brukt som gjødsel og jordforbedrer langs kysten i tidligere tider. Tang har stor verdi som jordforbedrer, og er rik på mineraler

Forsøk viser visstnok at det tar lang tid før tangen gir fra seg nitrogen slik at plantene kan nyttegjøre det. Men tilføres tang over år får man resultat både i form av forbedret jordstruktur og økt næringsinnhold. 

Ønskes mer umiddelbar virkning kan man kombinere med annen kompost.


Så etter at tangen var sanket og lagt på gressbakken, skylte vi av det verste saltet. Hjelperen min klippet det opp i mindre biter, og så ble det gravd inn i jorda i pallekarmene sammen med litt Hønepøne og Lupingjødsel. I år har jeg lært at jeg ikke trenger å legge tangen til skylling eller over lengre tid i regnvær.

Vi fikk flyttet noen overvintrede urter og sådd i henhold til vekstskiftet.Her kan du se litt av den første vasseturen langs stranda i Høysand etter at tangsankingen var gjort.

Har du spørsmål angående kompost og jordforbedring, så fyr løs. Jeg svarer deg, eventuelt med mer hjelp fra Morten Bragdø - plantemann.

Under etikkene Furulunden hagehjørne, er det flere gode tips til hagedyrking og annet som har med hage å gjøre.
Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lag noen mosekuler til juledekorasjonene

Borddekking med dyprøde blomster og kongler til jul, fra a-å

Borddekking med hvite blomster til jul

Borddekking med markduk, supert å bruke til fødselsdagsfest

Adventslys - du kan gjøre det veldig enkelt