En solrik dag i Cornelias Verden - vist på NRK


Turen ut til Christin var etterlengtet. Nå fikk jeg endelig nyte av hennes drømmehage som er på rundt femhundre kvadratmeter.


Cornelias Verden ble vist på NRK Hage i år, episode 2. Du husker kanskje den hagen?Bak til venstre oppetter armeringsjernet er det plantet klokkeranke/cobea og pipeholurt/aristolochia macrophylla.

Det er mye som fascinerer i denne hagen, sitteplasser, rominndelinger og plantesammensetninger.


Trær som passer godt i en liten hage er det flust av, noe som er selve signaturen i Cornelias Verden. Det skaper dessuten helhet, fin struktur og flotte fargeinnslag. 


Hvis du ikke har plass til en dam, så er det utrolig virkningsfullt med sildrende vann. Kan du tenke deg å sitte nær denne bambussaken, med ei god bok og en kopp te? En lise for sjelen, spør du meg.


En skikkelig flyffy tulipan til en japansk lønn.


Her har Christin satt opp et skrivebord som skal beplantes med alle urtene som står klare her. Kreativiteten blomstrer, bokstavelig talt, i Cornelias Verden.


Pallekarm fylt med tulipaner til randen.


Med bamsefar som passer på, så skal det noe til at rådyrene tør våge å forsyne seg av de nyplantede jordskokkene i pallekarmene bak her.


Foran drivhuset  står Cornelia rank og rett. 

Når jeg vet at navnet på Latin og betyr:’horn’, og at det kan være et uttrykk for ‘ære, stolthet, pryd’ som også kan ha sammenheng med kornell-busken, så kan jeg ikke tenke meg et bedre navn på denne hagen.


Det er ikke grenser for oppfinnsomhet og artige detaljer. 

Christin har flere Magnoliatrær. Noe som jeg ikke fikk nyte synet av ved dette besøket, da de for det meste var ferdige med å pryde Cornelias Verden for denne gang.


Noe som forundrer meg når jeg vandrer rundt i hagen, er at det inneholder så utrolig mye forskjellig. 

Det er gjort plass til både drivhus, utekjøkken og et eget krypinn med skikkelig høyde under taket. Og det ser ut som om det skal være akkurat sånn i denne hagen.
Her inne finner du blant annet spaden og skoene til bestefar, som er en viktig person og som har påvirket Christin i mye rundt det med hagestell. Tankene går ofte tilbake til han når hun stuller og steller i hagen sin, og minnene strømmer på.


Et dekket sommerbord var det første som møtte meg da jeg steg ut av bilen med hendene fulle av avleggere som jeg hadde med til Christin. Og jeg kan fortelle deg at jeg hadde hendene like fulle da jeg dro, for med meg fikk jeg noen avleggere som jeg med glede skal plante i Furulunden.

Som seg hør og bør etter en koselig hagevandring, er det tid til å fortsette hagepraten over en kaffekopp med følge. 

Lurer du på navn på noe av det jeg har vist gjennom denne hagevandringen er det bare å spørre. Christin i Cornelias Verden svarer deg mer enn gjerne. Du finner henne også på Instagram #corneliasverden

Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Furulunden ved å legge inn e-postadressen din under 'Abonner' øverst på siden.

Kommentarer

  1. Takk igjen for besøk i hagen min. Hyggelig blogginnlegg:). Jeg har fremdeles Magnoliatyper som ennå ikke er ferdigblomstret eller som ikke har kommet i blomst ennå...heldigvis! Jeg går og venterpå bla på Magnolia "Cleopatra", Magnolia "Yellow bird"og Magnolia "Sieboldii". Magnolia "Genie" blomstrer fint nå! Deilig tid og mye å glede seg til!! Den hvite Cornellen heter "Eddie´s white wonder"..."if anybody wonder"...?! De har denne på Rød planteskole, Gressvik i år! Med ønsker om gode hageopplevelser fremover. Christin

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for oppdatering og så fint at vi fikk det til å passe med en hagevandring hos deg ;)

      Slett

Legg inn en kommentar

Meld deg inn i epostklubben min for tips og ferske innlegg!
Du ser påmeldingsskjema til venstre i bloggen.

Populære innlegg fra denne bloggen

Hageboka av Morten Bragdø - enklere blir det ikke

Vinn boken Hage på balkongen fra Hageselskapet

Lavendel - hvordan lage dine egne stiklinger?

Skånska trädgårdar - blir du med på en blomstrende reise?

Når og hvordan beskjærer du frukttrær?