Endelig noen sommerblomster på terrassen i Furulunden


Dette er året hvor alt går litt tregere, mye på grunn av været, men det har også vært andre ting som har tatt mye tid i tillegg til litt laber helse. Både mor og tante har kommet på sykehjem, forsåvidt en hyggelig historie som du kan se mer om her.

Men sånt tar tid. leiligheter skal ryddes for salg, ting skal memoreres, minner strømmer på. ja, som du forstår, mye både for kropp og sjel.

Idag fikk jeg svimlet meg rundt og plantet noen få krukker samt spylt terrassen. For makan til pollenlevering altså. Skulle tro det var jeg som skulle lagre pollen for hele Østlandet, minst.

Jeg har faktisk klippet ligusterhekken rundt de rektangulære bedene idag også, men det er jo ikke sååå festlig å skrive om.


Se på disse fantastiske Agapanthusene da. Så kraftige og med flotte knopper. Og de står i kø, så denne kommer jeg til å glede meg over hele sesongen, belive me. 

Det er enkelte sommerblomster/planter jeg bare måha hvert år. Dette er en av dem.


Denne linden plantet for flere år siden til min mammas veranda, det blir små hverdagsminner av sånt. Kunne ikke kvitte meg med den, så den fikk værsågod å være med meg i Furulunden. Her har den blitt plantet på nytt med god jord, stusset litt. Og, ja! Du ser jo at den trives hos meg allerede?

Det er ikke sikkert du legger merke til det, men jeg har plantet to svarte kløver som bunndekker. Jeg har simpelthen fått litt dilla på dem i år. Dessuten kan de plantes ut i bedene til høsten. Tada!!! 


Jeg planter ikke så veldig mye her hjemme, for det meste av sommeren er vi på hytta, så da er det der krukkeblomstene får utfolde seg.


Noen stemor er fortsatt i ful vigør.


Det er jo litt koselig når de formelig trenger seg på, ikke sant?

Håper du også koser deg med hage-/balkong-/krukketing for tiden, eller kanskje du bare hviler øynene på noe andre har plantet? 


Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så blir jeg glad dersom du deler det med dine venner. Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Furulunden ved å legge inn e-postadressen din under 'Abonner' øverst på siden.

Kommentarer

 1. Mye pollen her også!
  Koselig med planter på terassen :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Urgg med pollen. godt det snart er over for denne gang.

   Slett
 2. Hei. Det er mye pollen her på sørlandet også. I går holdt vi på i flere timer med spyling. Liker godt agapanthus. Har både blå og den hvite. God uke til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingen slipper unna det, dessverre, men Agapanthus hjelper på humøret da ;)

   Slett
 3. Så koselig terrasse du har, agapanthus er hyggelige planter. Har ikke sjekket om mine har fått knopper ennå. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, snille du. Løp og sjekk knoppene da ;)

   Slett
 4. Good morning Mette,
  Thank you for leaving a comment on my blog. What a lovely webside you have.
  So many beautiful things you are sharing.
  Have a wonderful day.
  Greatings from Holland
  Marijke

  SvarSlett
 5. Hade en stor fin Agapanthus förra året, men lyckades inte övervintra den. Fint på din altan. Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har klart å overvintre to på hytta, men disse er nye av året. Skal forsøke å plante dem ut i blomsterbed til høsten. Gjøre et ute-forsøk :)

   Slett
 6. Så flott, blir vel mye å vanne med to steder. Jeg lover meg selv å ikke ha potter, ikke så mange, hver sommer men like vel blir det noen. Det er ikke alltid like enkelt å rekke med å vanne.. Men flott ser det ut :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er vanningen som er utfordringen, men en del krukker blir det likevel :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage