Forglemmegei - Myosotis hybrid - for en fantastisk blåfargeDu synes kanskje den er litt unnselig? De sto i hagesenteret og bare ba om å få bli med inn i det ene rektangulære bedet mitt i Furulunden. Der er det nemlig farger i blått og hvitt, og det var nesten som om de visste om det bedet.


Så selv om jeg synes den blomstrer litt kort, er det verdt det. Jeg håper selvfølgelig at den kaster om seg med frø, slik at vi ses igjen hver vår fremover.

Denne varianten er knall blå, mørkere enn den som vanligvis frøsår seg i hagen.


Den trives med mye sol, vil stå i veldrenert i næringsrik jord (les: kompost). Jeg bruker for det meste kompost i hagen, og i år prøver jeg å tilsette en neve Hønepøne og Lupingjødsel. Har fått trua på den kombinasjonen.

Etter å ha plantet en buksbom (fikk plantet en i går også) og ordnet litt i krukkene, går turen til hytta vår hvor jeg skal forberede og så litt grønnsaker i pallekarmene mine. Fikk tak i noen økologiske frø i går. Glede. Hvilke planer har du for hagen din i helgen da? Fortell meg gjerne det, jeg er lutter øre :)

Ha en finfin fredag.

Kommentarer

  1. Nydelig blåfarge på forglemmegei! Jeg har den vanlige og den er mye lysere. Her blir det luking og luking i helga, jordforbedring samt flytting av planter :-). Ha en fin helg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Forglemmegei er vakkert uansett farge synes jeg. Så deilig tid nå, vi får i alle fall god trim og lise for sjelen i hagearbeidet :)

      Slett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen