Idag har jeg gleden av å vise deg Marias drøm av en hage

Idag har jeg gleden av å vise deg Marias drøm av en hage - Perspektiv over Marias hage

Som jeg gjentar stadig, så titter jeg ofte mot Sverige og Danmarks for å få inspirasjon til egen hage. 

Idag viser jeg deg noe av det jeg tenker om forskjellig struktur og fargenyanser, hva det gjør med inn-/uttrykket.

Idag har jeg gleden av å vise deg Marias drøm av en hage - Stilleben fra Marias hage

Jada, jeg vet at det handler om smak og behag, men du får leve med meg altså. Dette liker jeg så utrolig godt. Jeg elsker svart som bunnfarge, gjerne i husfarge og tilbehør, og som om det ikke er nok, digger jeg også mørke farger i plantevalg.

Idag har jeg gleden av å vise deg Marias drøm av en hage - Romdeling i Marias hage

I og med at jeg fortsatt bygger opp Furulunden, så er jeg ute etter å finne inspirasjon til romdelinger. 

Romdeling i hagen

Hagen til Maria i Almbacken er ikke stort større enn min hage, men det er noe med romdeligen her som jeg liker så godt. Sånn som alle snakker om for tiden, at du ikke skal se hele hagen på et kikk liksom, forstår?

Idag har jeg gleden av å vise deg Marias drøm av en hage - Dyprød/svart tulipan fra Marias hage


Idag har jeg gleden av å vise deg Marias drøm av en hage - Sitteplasser i Marias Hage - vårblomstring


Idag har jeg gleden av å vise deg Marias drøm av en hage - Flere sitteplasser i Marias hage

Når jeg er i Skåne, så opplever jeg den store lykken ved å se at så utrolig mange bruker Agnbøk til hekk (alternativt Bøk). Det er samme hekk som vi har plantet rundt Furulunden og som endelig blir tettere og nærmer seg slik som jeg ønsker at den skal være.

Idé til bruk av Agnbøk  har jeg fått i Sverige

Jeg kan like godt innrømme det, at ideen til Agnbøkshekk har jeg hentet fra Sverige og blant annet fra hagen til Maria. Buksbom kuler er også noe jeg liker minst like godt som henne.

Idag har jeg gleden av å vise deg Marias drøm av en hage - Blomsterbed og grønnsvær i Marias hage

Idag har jeg gleden av å vise deg Marias drøm av en hage - Rominndeling og blomsterbed i Marias hage

Idag har jeg gleden av å vise deg Marias drøm av en hage - Plantekombinasjoner i Marias hage

Fiffig farge- og strukturkombinasjon, er du ikke enig? Blodslirekne (Bistorta amplexicaulis) i bakgrunnen og Høstormedrue (Actaea Simplex) i forkant.

Idag har jeg gleden av å vise deg Marias drøm av en hage - Blomsterbed inn mot boligen fra Marias hage


Idag har jeg gleden av å vise deg Marias drøm av en hage - Krukkevekster i Marias hage

Det er nesten til å le litt av altså, for smaken til Maria og den jeg har for Furulunden har en del likhetstrekk. Men fordi hun og jeg er forskjellige, så blir uttrykkene ganske forskjellige også. 


Morsomt ikke sant? Det er jo ikke slik at jeg kopierer andre helt, og måtte ligge under for sammenlikningspresset, men det å hente inspirasjon er helt ok synes jeg. Jeg kan gå og fundere på hvordan jeg skal løse et prosjekt, og så, plutselig kommer jeg over et bilde eller noe sånt, og så sitter prosjektet dønn slik jeg hadde tenkt. Kan du kjenne deg igjen i det?

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Dersom du leser innlegget på Ipad eller mobiltelefon så ligger skjemaet du kan fylle ut under de tre strekene øverst til venstre. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!


Kommentarer

 1. Selv om jeg egentlig ikke er så begistret for mørke blomster, synes jeg denne hagen var nydelig.( i likhet med din) Det kommer nok av måten den er laget på, sammenplantinger, busker/ trær/ blomster. Må ha vært en drøm å vandre rundt der. Jeg finner mest inspirasjon i blogger, bl.a. Furulunden, og magasiner.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for din gledespredende tilbakemelding, Berit🌸

   Slett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen