Idag har jeg gleden av å vise deg Marias drøm av en hageSom jeg gjentar stadig, så titter jeg ofte mot Sverige og Danmarks for å få inspirasjon til egen hage. Idag viser jeg deg noe av det jeg tenker om forskjellig struktur og fagrnyanser, hva det gjør med inntrykket.


Jada, jeg vet at det handler om smak og behag, men du får leve med meg altså. Dette liker jeg så utrolig godt. Jeg elsker svart som bunnfarge, gjerne i husfarge og tilbehør, og som om det ikke er nok, digger jeg også mørke farger i plantevalg.


I og med at jeg fortsatt bygger opp Furulunden, så er jeg ute etter å finne inspirasjon til romdelinger. 

Hagen til Maria i Almbacken er ikke stort større enn min hage, men det er noe med romdeligen her som jeg liker så godt. Sånn som alle snakker om for tiden, at du ikke skal se hele hagen på et kikk liksom, forstår?
Da jeg var i Skåne i fjor, så opplevde jeg den store lykken ved å se at så utrolig mange bruker Agnbøk til hekk (alternativt Bøk). Det er samme hekk som vi har plantet rundt Furulunden og som endelig i år ser ut til å bli tettere og nærmer seg slik som jeg ønsker at den skal være.

Jeg kan like godt innrømme det, at ideen til Agnbøkshekk har jeg hentet fra Sverige og blant annet fra hagen til Maria. Buksbom kuler er også noe jeg liker minst like godt som henne.
Fiffig farge- og strukturkombinasjon, er du ikke enig? Blodslirekne (Bistorta amplexicaulis) i bakgrunnen og Høstormedrue (Actaea Simplex) i forkant.Det er nesten til å le litt av altså, for smaken til Maria og den jeg har for Furulunden har en del likhetstrekk. Men fordi hun og jeg er forskjellige, så blir uttrykkene ganske forskjellige også. 

Morsomt ikke sant? Det er jo ikke slik at jeg kopierer andre helt, og måtte ligge under for sammenlikningspresset, men det å hente inspirasjon er helt ok synes jeg. Jeg kan gå og fundere på hvordan jeg skal løse et prosjekt, og så, plutselig kommer jeg over et bilde eller noe sånt, og så sitter prosjektet dønn slik jeg hadde tenkt. Kan du kjenne deg igjen i det?

Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Furulunden ved å legge inn e-postadressen din under 'Abonner' øverst på siden.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hageboka av Morten Bragdø - enklere blir det ikke

Vinn boken Hage på balkongen fra Hageselskapet

Lavendel - hvordan lage dine egne stiklinger?

Skånska trädgårdar - blir du med på en blomstrende reise?

Når og hvordan beskjærer du frukttrær?