Idag har jeg gleden av å vise deg Marias drøm av en hage

Perspektiv over Marias hage

Som jeg gjentar stadig, så titter jeg ofte mot Sverige og Danmarks for å få inspirasjon til egen hage. 

Idag viser jeg deg noe av det jeg tenker om forskjellig struktur og fargenyanser, hva det gjør med inn-/uttrykket.

Stilleben fra Marias hage

Jada, jeg vet at det handler om smak og behag, men du får leve med meg altså. Dette liker jeg så utrolig godt. Jeg elsker svart som bunnfarge, gjerne i husfarge og tilbehør, og som om det ikke er nok, digger jeg også mørke farger i plantevalg.

Romdeling i Marias hage

I og med at jeg fortsatt bygger opp Furulunden, så er jeg ute etter å finne inspirasjon til romdelinger. 

Hagen til Maria i Almbacken er ikke stort større enn min hage, men det er noe med romdeligen her som jeg liker så godt. Sånn som alle snakker om for tiden, at du ikke skal se hele hagen på et kikk liksom, forstår?

Dyprød/svart tulipan fra Marias hage


Sitteplasser i Marias Hage - vårblomstring


Flere sitteplasser i Marias hage

Da jeg var i Skåne i fjor, så opplevde jeg den store lykken ved å se at så utrolig mange bruker Agnbøk til hekk (alternativt Bøk). Det er samme hekk som vi har plantet rundt Furulunden og som endelig i år ser ut til å bli tettere og nærmer seg slik som jeg ønsker at den skal være.

Jeg kan like godt innrømme det, at ideen til Agnbøkshekk har jeg hentet fra Sverige og blant annet fra hagen til Maria. Buksbom kuler er også noe jeg liker minst like godt som henne.

Blomsterbed og grønnsvær i Marias hage

Rominndeling og blomsterbed i Marias hage

Plantekombinasjoner i Marias hage

Fiffig farge- og strukturkombinasjon, er du ikke enig? Blodslirekne (Bistorta amplexicaulis) i bakgrunnen og Høstormedrue (Actaea Simplex) i forkant.

Blomsterbed inn mot boligen fra Marias hage


Krukkevekster i Marias hage

Det er nesten til å le litt av altså, for smaken til Maria og den jeg har for Furulunden har en del likhetstrekk. Men fordi hun og jeg er forskjellige, så blir uttrykkene ganske forskjellige også. 

Morsomt ikke sant? Det er jo ikke slik at jeg kopierer andre helt, og måtte ligge under for sammenlikningspresset, men det å hente inspirasjon er helt ok synes jeg. Jeg kan gå og fundere på hvordan jeg skal løse et prosjekt, og så, plutselig kommer jeg over et bilde eller noe sånt, og så sitter prosjektet dønn slik jeg hadde tenkt. Kan du kjenne deg igjen i det?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Minst 100 planter som rådyrene ikke foretrekker

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Lavendel - hvordan lage dine egne stiklinger?

Tilslørte påskepiker - dessert for våren

En solrik dag i Cornelias Verden - vist på NRK hage