Jippi - det nytter å etterlyse en pæregren fra en sort som kan pollinere min Herrepære - og hønetreff ble det også, bare se her


Som du sikkert kan huske, så etterlyste jeg en blomstrende kvist som kunne pollinere med mitt Herrepæretre.

Den som venter på noe godt, venter som kjent ikke forgjeves. Det tok ett par dager, så fikk jeg en tilbakemelding fra Annike i Onsøy som har pæretreet Clara Frijs.

Snakk om altså. Så nå henger Clara i Herrepæretreet og venter på biene. Hvis ikke det blir varmere nå, så må jeg bestøve litt selv tror jeg.

Annike har bikuber og hun kunne fortelle at det ikke er ei bie som beveger seg ut fra hennes kuber i denne kulda som gufser over Fredrikstad for tiden.


Ikke bare fikk jeg en pæregren, men vi fikk oss en trivelig prat om økologisk hagehold og en herlig titt inn i hønsegården med denne flotte hanen. Unn deg et hanegal og noensøte høner i denne videosnutten. 

I Furulunden blir det skikkelig spennende å vente utover sommeren for å se om pollineringen har vært vellykket. For i år håper jeg på noen pærer på Herrepæretreet. Og lykkes dette forsøket så er jeg på farten ut til Annike hver vår fremover. For flere pæretrær i Furulunden er det rett og slett ikke plass til.

Kommentarer

 1. Hoppas pollineringen lyckas, även om du får agera bi själv! Det är kanske idé att försöka ympa in några kvistar från Annikes träd på ditt? Det är inte så svårt att ympa. Sveriges Pomologiska Sällskap har en väldigt bra sida om ympning, kolla där och lycka till!
  Allt gott!/Laila

  SvarSlett
 2. Så flott at du fikk tak i riktig sort til pollineringen!
  Jeg har et gammelt flott pæretre men det er vanlig gråpære, kanskje ikke riktig når det gjender pollinering til ditt tre.
  Angående sink karmene i grønnsakhagen...nå har jeg linket til hvordan og hvor jeg fikk tak i disse:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Supert Inger Marie. Jeg skal ta en titt jeg :) Og gråpære fungerer ikke som pollensort til Herrepære, dessverre :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen