Det andre bedet i Furulunden: Som jeg har fortalt flere ganger, er det noe med sirkler/rundinger og firkanter/rektangler og meg. Det har fulgt meg i alle år.
Jeg visste at jeg ville ha en plass ved inngangspartiet, men ennå var ikke tanken om utforming klar, derfor måtte den plassen holdes av inntil videre.
I 2013 startet jeg med å grave et rektangulært bed litt ut på plenen sett fra inngangspartiet. Jeg visste at jeg ville ramme inn bedet med Ligusterhekk. Jeg visste også at jeg ville ha et frukttre i rektangelen samt ett eller annet på det ene hjørnet.
Hva jeg skulle ende opp med inni det andre bedet endret seg etter et år
- Jeg har litt høyde langs midten med Storhjelm – Aconitum napellus
- Høstanemone – Anemone hupehensis
- Klematis i klatrestativ
- Her har jeg også en lupin, akeleier og en verbena og noe annet småtteri
- På våren er det tulipaner og perleblomster og etterhvert også Allium som preger bedet
Fargene i dette bedet er holdt i hvitt og blått. Det kan oppleves som litt viltert inni, men med ligusterhekken rundt, så holdes det i sjakk på en måte.
Litt sånn som jeg er: Litt rufsete og vilter, men med et ryddig ytre, hehe.
PROSJEKTER! Her kan du se hvordan det første bedet i Furulunden blir til.
Det aller første jeg vil anbefale deg når du skal i gang med å grave i eksisterende gressmatte, er et skikkelig redskap.
Half moon lawn edger er tingen.
Det er en kjempeforskjell fra å stå med en spade (selv om den er spiss) og dette redskapet. Den er super når du skal kante bed og gresskanter også. Tro meg; Jobben går som en lek med dette kantredskapet.
Etter hvert bestemte jeg meg for å ha Buksbom i hjørnet. Jeg er kjempebegeistret for denne planten, spesielt den runde formen.
Her ser du Buksbom som ikke har vært hos frisøren ennå dette året. Den klippes og stusses gjerne to-tre ganger hver sesong. Det er viktig at den beholder den runde formen.
Her ser du epletreet, som forøvrig er et familietre med tre sorter epler. Jeg kan røpe at epletreet er flyttet og inn har det kommet Agnbøkstre som jeg har stammet opp.
Det egnet seg dårlig med epler som ikke falt så langt fra stammen og rett ned i bedet. Lite praktisk altså.
Jeg kan angre på en del av arbeidet jeg gjør i Furulunden, men formen jeg har gått for her, er jeg så langt veldig fornøyd med.
Klatrestativet er nytt i 2017
Jeg kjøpte det om høsten året før og jeg gleder meg vilt og uhemmet til den blå klematisen begynner å blomstre og at den fyller det store stativet skikkelig.
Det kan du få ta del i om ett par uker tenker jeg. Fikk du noe ut av dette bed-tipset mon tro? Det er alltid spennende å høre eller se bilder fra din hage. Bilder akn du dele i kommentarfeltet på facebook.
TAKK FOR AT DU LESER HAGEBLOGGEN FURULUNDEN! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.