Det andre bedet i Furulunden - før, underveis og etter


Som jeg har fortalt deg flere ganger, er det noe med sirkler/rundinger og firkanter/rektangler og meg. Det har fulgt meg i alle år. Jeg visste at jeg ville ha en plass ved inngangspartiet, men ennå var ikke tanken klar, derfor måtte den plassen holdes av.

I 2013 startet jeg med å grave et rektangulært bed litt ut på plenen sett fra inngangspartiet. Jeg visste at jeg ville ramme inn bedet med Ligusterhekk. Jeg visste også at jeg ville ha et frukttre i rektangelen samt ett eller annet på det ene hjørnet.

Hva jeg skulle ende opp med inni bedet endret seg etter et år. 
  • Jeg har litt høyde langs midten med Storhjelm - Aconitum napellus 
  • Høstanemone - Anemone hupehensis
  • Klematis i klatrestativ
  • Her har jeg også en lupin, akeleier og en verbena og noe annet småtteri
  • På våren er det tulipaner og perleblomster og etterhvert også Allium som preger bedet
Fargene i dette bedet er holdt i hvitt og blått. Det kan oppleves som litt viltert inni, men med ligusterhekken rundt, så holdes det i sjakk på en måte. Litt sånn som jeg er: Litt rufsete og vilter, men med et ryddig ytre, hehe.Det aller første jeg vil anbefale deg når du skal i gang med å grave i eksisterende gressmatte, er et skikkelig redskap. Half moon lawn edger er tingen. Det er en kjempeforskjell fra å stå med en spade (selv om den er spiss) og dette redskapet. Den er super når du skal kante bed og gresskanter også. Tro meg; Jobben går som en lek med dette kantredskapet.Etter hvert bestemte jeg meg for å ha Buksbom i hjørnet. Jeg er jo helt vill etter denne planten, spesielt den runde formen. Den er ikke klippet ennå i år.


Her ser du epletreet, som forøvrig er et familietre med tre sorter epler.


Jeg kan angre på en del av arbeidet jeg gjør i Furulunden, men formen jeg har gått for her, er jeg så langt veldig fornøyd med. Klatrestativet er nytt i år (kjøpte det i fjor høst) og jeg gleder meg vilt og uhemmet til den blå klematisen begynner å blomstre og at den fyller det store stativet skikkelig. Det skal du få ta del i om ett par uker tenker jeg.

Fikk du noe ut av dette bed-tipset mon tro?

Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Furulunden ved å legge inn e-postadressen din under 'Abonner' øverst på siden.
Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage