Det andre bedet i Furulunden - før, underveis og etter


Som jeg har fortalt deg flere ganger, er det noe med sirkler/rundinger og firkanter/rektangler og meg. Det har fulgt meg i alle år. Jeg visste at jeg ville ha en plass ved inngangspartiet, men ennå var ikke tanken klar, derfor måtte den plassen holdes av.

I 2013 startet jeg med å grave et rektangulært bed litt ut på plenen sett fra inngangspartiet. Jeg visste at jeg ville ramme inn bedet med Ligusterhekk. Jeg visste også at jeg ville ha et frukttre i rektangelen samt ett eller annet på det ene hjørnet.

Hva jeg skulle ende opp med inni bedet endret seg etter et år. 
  • Jeg har litt høyde langs midten med Storhjelm - Aconitum napellus 
  • Høstanemone - Anemone hupehensis
  • Klematis i klatrestativ
  • Her har jeg også en lupin, akeleier og en verbena og noe annet småtteri
  • På våren er det tulipaner og perleblomster og etterhvert også Allium som preger bedet
Fargene i dette bedet er holdt i hvitt og blått. Det kan oppleves som litt viltert inni, men med ligusterhekken rundt, så holdes det i sjakk på en måte. Litt sånn som jeg er: Litt rufsete og vilter, men med et ryddig ytre, hehe.Det aller første jeg vil anbefale deg når du skal i gang med å grave i eksisterende gressmatte, er et skikkelig redskap. Half moon lawn edger er tingen. Det er en kjempeforskjell fra å stå med en spade (selv om den er spiss) og dette redskapet. Den er super når du skal kante bed og gresskanter også. Tro meg; Jobben går som en lek med dette kantredskapet.Etter hvert bestemte jeg meg for å ha Buksbom i hjørnet. Jeg er jo helt vill etter denne planten, spesielt den runde formen. Den er ikke klippet ennå i år.


Her ser du epletreet, som forøvrig er et familietre med tre sorter epler.


Jeg kan angre på en del av arbeidet jeg gjør i Furulunden, men formen jeg har gått for her, er jeg så langt veldig fornøyd med. Klatrestativet er nytt i år (kjøpte det i fjor høst) og jeg gleder meg vilt og uhemmet til den blå klematisen begynner å blomstre og at den fyller det store stativet skikkelig. Det skal du få ta del i om ett par uker tenker jeg.

Fikk du noe ut av dette bed-tipset mon tro?

Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Furulunden ved å legge inn e-postadressen din under 'Abonner' øverst på siden.
Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Minst 100 planter som rådyrene ikke foretrekker

Har du Allium i hagen din? Bruk gjerne frø til formering

Myske - Galium odoratum – bunndekker og til å spise opp

Nyt duften, plukk inn lavendel og lag årets lavendelsukker