Det andre rektangulære bedet - før - underveis - etter


Når hagedillene tar ledelsen, så er det klart for å grave et nytt rektangulært bed. Jeg synes jeg måtte ha to av dem. Da bryllupsdagen vår opprant i juli 2014, spurte jeg Tor om han kunne tenke seg å gi meg en tjenestegave, nemlig å grave gresstorven til dette bedet. Hvilket han gjør unna på en kveldsstund, men som tar meg maaange, laaange timer å gjennomføre.

Som seg hør og bør (synes jeg) av en mann som har ei kone som blir i godlynne av å pusle i Furulunden, så er det en vel verdt investering. Ser du her, så gjennomførte han gravingen med stil.


Beplantningen har blitt byttet litt på, til den nå har funnet sitt innhold og farge/struktur. Fargene er holdt i vinrødt/svart og lys rosa, med unntak av Allium som er i hvitt. 

Fra tulipaner i svart og rosa, Allium, Akeleier på våren/forsommeren, til Stjerneskjerm (Astrantia) og en lys rosa Klematis utover sommeren og med høstblomstring av Høstormedruer ( Actaea simplex Brunette) og Høstanemoner i lys rosa (Anemone Hupehensis). 

Samme i begge rektangulære bed er Allium i hvitt, Buksbom (kule) og frukttre (Herrepære i dette bedet).Dette bildet er tatt dagen før midtsommer i år.


Det fine med litt regn av og til er frodigheten. Say no more...


Her ser du bedet fra sensommeren i fjor.

Tenker du form, farge og utforming i din hage eller er hagen din laget mer tilfeldig?

Du kan titte tilbake på det første rektangulære bedet her og det første bedet langs husveggen her. Sirkelen og dens tilblivelse og liv finner du her.

Har du noen prosjekter i hagen din i år? Del de gjerne med meg og alle leserne mine. Og har du et bildet du vil vise frem, så ikke nøl!!

Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Furulunden ved å legge inn e-postadressen din under 'Abonner' øverst på siden. Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Kommentarer

 1. Hei Mette. Jeg planlegger og tenker hele tiden. Det viktigste med hagen er at den skal være der for deg. Der skal du finne ro, krefter, og kose deg. Om du vil ha det sånn eller sånn, er opp til deg. Syns du er flink til å planlegge bedene dine. Med litt plan blir det litt mer "ryddig", og planter får lov til å skinne som kanskje ikke hadde gjort det ellers. Ønsker deg en fin søndag.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for din fine tilbakemelding Hanne-Lise :)

   Slett
 2. Så fint det ble med to rektangulære bed ved siden av hverandre. Da ble de passe store og det er lett å se alt som er i dem. Gratulerer med et flott resultat!
  Klem Nora

  SvarSlett
 3. Meget smukt og harmonisk med to bede som spejler hinanden. Jeg er meget begejstret for hækkene, som også giver struktur om vinteren.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
 4. Verklig trevlig bröllopsgåva! Vilken skillnad på land med och utan häck. Häcken mjukar upp och gör att rabatten ser så möblerad och färdig ut. Jättefint.
  Trevlig helg
  Anette

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Meld deg inn i epostklubben min for tips og ferske innlegg!
Du ser påmeldingsskjema til venstre i bloggen.

Populære innlegg fra denne bloggen

Nye praktiske Growcamp drivhus er på plass i hyttehagen

På herlig hagevandring hos et vennepar i Fredrikstad

1000 åpne hager og kunstutstilling, velkommen til Furulunden

Et tips til egendyrket salat

Å rive og bygge hytteveranda blir det mye kos av