Mens det ennå er syriner

 

Blomstringen skifter så fort, så det er om og gjøre å nyte mens man kan. Disse syrinene har jeg plukket der hvor min mormor i sin tid bodde og som idag er en offentlig plass. Det er riktignok ikke hennes syriner, jeg har sjekket opp det med mine søstre og kusiner. Hun hadde nemlig kun hvite syriner. 

Jeg har en liten avlegger av hennes hvite syrin, den står på hytta og skal saktens få komme inn i Furulunden en vakker dag.Idag blåser det hatter og høy her hos oss, så jeg tar en tur og besøker damene (som vi kaller mor og tante på tilsammen 184 år) i ettermiddag. Det er så hyggelig å sitte og mimre litt sammen med dem.


Jeg har dessuten startet nedtellingen til at tre søstre skal på tur til Kjærlighetshaven i Norges best bevarte uthavn, nemlig på Svinør i Lindesnes. 

Storhaven/Kjærlighetshaven er utgangspunktet når jeg senere skal starte fortellingen om en kinkig kjærlighetshistorie hvor min oldemor Gina Marie er hovedpersonen. Den beretningen kommer til å ligge på bloggen Urbantoglandlig, men jeg skal saktens tipse deg (i og med at det tross alt har sitt utspring i en hage), så du kan følge den om du har lyst.

Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så blir jeg glad dersom du deler det med dine venner. Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Furulunden ved å legge inn e-postadressen din under 'Abonner' øverst på siden.

Kommentarer

 1. Jeg lurer på hvordan du gjør det når du tar avleggere av syrin og får den til å gro (:

  SvarSlett
  Svar
  1. De gamle syrinene kommer med rotskudd. Et slikt er tatt og satt i jord. Det tar noen år før det blir noe størrelse på syrinen, men dog :) Arvete planter er spennende:)

   Slett
 2. Hei. Jeg har også noen planter som kommer fra mitt barndomshjem. Passer på de som bare det. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 3. Kreativ bruk av syrinblomstene! Definitivt adoptert til neste år. Jeg har nemlig samme vase ;-) Takk for tipset!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage