Hytteverandaen er endelig ferdig. Her kan du se før og etter bilder samt få ett par ideer til borddekking.

Nå er det 3 år siden Tor startet riving av verandaen på utsiden av stua på hytta vår. Det er bare å si at ting tar tid når det skal bygges og males i fritiden og ferien vi  (les: Tor) har til rådighet.


En veranda som allerede er brukt til massevis av sommergjester, og av oss selvfølgelig. 

Hva er vel mer hyggelig enn å ha sommergjester som også er i feriemodus. De har tid til en god prat, latter, alvor og deilig mat selvfølgelig. Jeg digg, digg, digger det. I tillegg stikker du ned på stranda på ett par minutter hvis en dukkert er ønskelig.Følgende prosjekter som er gjennomført ved verandaen:
 • Riving av eksisterende veranda, utvidelse og bygging av ny veranda med rekkverk
 • Nytt rekkverk både rundt og under verandaen
 • Bygging av levegg med vindu
 • Maling av alt rekkverket; takk til datter med kjæreste
 • Maling av hytte. Grunnet endring av farge måtte vi ha på to strøk
 • Bytting av utelamper

Vi falt pladask for hyttas beliggenhet. Kun ett par minutter fra det megler kalte en av Østfolds fineste strender. Det er også gangavstand til båtplass, og med det mulighet til å putre utover og nyte Skjebergkilen og Hvalers vakre skjærgård.

I tillegg likte vi hvordan hytta er inndelt. Dessuten var vann og kloakk lagt til tomtegrensen samme år, hvilket har gjort det mulig å få det innlagt i hytta. Som eiendomsmegler synes jeg også det er et pre at tomten er selveiet.


Før vi satte i gang rivingen av verandaen, så hadde vi avklart med naboen på nedsiden av vi kunne utvide verandaen en halv meter i dybden, mot nabogrensen. Den ligger nemlig nærmere nabogrensen enn fire meter.Den innerste delen av verandaen er overbygget, noe vi virkelig har spilt på lag med når det gjelder bygging av levegg med vindu. Det har blitt en deilig spisekrok som brukes så og si daglig når vi er på hytta.


Det var tidligere en gul og hvitstripete markise her, og ikke et galt ord om den, bortsett fra at den ikke fungerte lenger. Tenker nok at den har vært her siden 1980-tallet da hytta ble bygget ut til det den er idag.


Heldigvis for oss så har naboen felt alle de store trærne mot vest slik at vi har sol fra tidlig morgen til sene kvelden. Jeg kjenner at eiendomsmegleren titter fram her nå, for vi er vel kjent for å messe om tre ting som er viktig ved kjøp av fast eiendom; Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet.
"Les også om: Her kan du se byggeprosessen av verandaen fra a-å!"


Da vi valgte markise, så ville vi ha en egen markisedel som kan senkes ned i forkant. På den måten kan vi sitte lunt og godt i sene kveldstimer og ved eventuell vind og litt sommerregn. 


Jeg kan love deg at vindskjermen gjør nytten. Du har vel også merket deg at det blåser stadig mer rundt oss. Med denne transparente skjermen, sitter vi i le. Markisen trekkes ut og inn ved behov, og det gjør vindskjermen også. 

Det at den er transparent gjør at vi ikke føler at vi sitter avstengt fra naturen når den er i bruk. 


Nå lener vi oss ofte tilbake og nyter dagene her på hytta, noe som er veldig kjærkomment når prosjektene nærmest har stått i kø de siste årene. Hele hytta og annekset er også malt, og som dette ikke er nok, har Tor bygget en terrasse ved inngangspartiet også. Den skal jeg vise deg i en senere bloggpost, for her har den siste detaljen nettopp kommet på plass, nemlig et solseil.


Etter at kommunen har fjernet en del trær, så har vi jammen blitt velsignet med utsikt også. Glede!!
Jeg har tatt vare på en del norgesglass. De er så praktiske å bruke til bordpynt, så enkelt som dette kan det gjøres.


I denne prosessen har vi hatt et utmerket samarbeid med følgende sponsorer:
Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Furulunden ved å legge inn e-postadressen din under 'Abonner' øverst på siden. Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Kommentarer

 1. Hei. En nydelig plass dere har fått. Og en terrasse som er helt skjermet. Gull verdt. Det at dere nå også har fått utsikt, er et stort pluss. Kos dere på hytta. Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, Hanne-Lise. Som du forstår så er det mye kos på den verandaen :)

   Slett
 2. Så fint dere har det rene drømmeplassen.....
  Kan jeg få spørre hvilket merke / leverandør det er på di 4 stolene og borde som står inntil veggen ?
  Og hvem som selger dem, er på utkikk etter sånne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Det er så mange år siden vi kjøpte de utemøblene, så det husker jeg ikke. Kan være Skeidar :) Leverandøren aner jeg ikke.

   Slett
 3. Så fin dere har fått det :-)

  SvarSlett
 4. Det ble en kjempeforandring. Interessant å tenke på at den typen rekkverk det var før på et tidspunkt var høyeste mote.

  Jeg har aldri hatt en terrasse rett utenfor døra, og savnet det mange ganger. Vi kan ikke bygge det på det huset vi bor i nå, derfor vurderer vi å lage en hagestue. Vi må ha vegger som ly mot vinden og tak mot regnvær.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Åshild. Trender endrer seg og vi henger med. Rare greier det der :) Det blir sikkert kjempefint med en hagestue. Det er noe med den vinden altså...

   Slett
 5. For en fantastisk stor og deilig solskjerming dere har! Det må være veldig praktisk både i sol og regn :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du kan bare tenke deg hvor deilig det er. Den verandaen blir brukt hver dag vi er på hytta :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Meld deg inn i epostklubben min for tips og ferske innlegg!
Du ser påmeldingsskjema til venstre i bloggen.

Populære innlegg fra denne bloggen

Hageboka av Morten Bragdø - enklere blir det ikke

Vinn boken Hage på balkongen fra Hageselskapet

Når og hvordan beskjærer du frukttrær?

Dyrk grønnsaker økologisk - kortreist og sunt

Lavendel - hvordan lage dine egne stiklinger?