Klematis - jeg blir aldri lei av vekst-prosessenDe er så utrolig spinkle i startgropen, enten de er helt nye i hagen, eller når de viser seg om våren. Det er nesten så jeg kunne miste trua, hvis det ikke var for erfaringen jeg har gjennom mange år med klematis som midtpunkt i Furulunden.


Denne klematisen var ny for to år siden. Jeg synes de som oftest trenger minst to sesonger, gjerne tre før de spruter ut i blomsterglede av en annen verden. I år gleder denne meg med et blomstervell som jeg må si meg veldig fornøyd med.

Kanskje den liker samarbeidet med det nye klatrestativet, hvem vet?Denne blå klematisen har bare såvidt begynt blomstringen i år, men bare vent så skal du få se. Den er en stor glede hvert eneste år. 
Så er det denne vesle tassen Madame Le Coultre som griper om rusten. Det er fremtidsgleden min, med sine hvite, tallerkenstore blomster.

Har du noen erfaring med klematis som du ønsker å dele med oss kanskje?


Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Furulunden ved å legge inn e-postadressen din under 'Abonner' øverst på siden. Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Kommentarer

 1. Hei. Jeg har i flere år slitt med clematis.. Nå ser det litt bedre ut. Flotte stativer du har. Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 2. Fina är de, och dina växtstöd är snygga. Är på jakt efter vita, tåliga. Har lyckats bäst med småblommande. Men blir frestad av de storblommiga, men oftast slutar det i besvikelse då de inte överlever hos mig..
  Ha en fin helg /Marika

  SvarSlett
 3. Jeg hadde ikke fått til Klematis før vi flyttet til gården. Så da jeg kjøpte den første var det absolutt mot bedre vitende. Derfor ble jeg helt overveldet over at den trivdes. På Kongsberg var det morene, mens her er det leirejord. Nå har jeg flere og det er masse knopper på alle.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage