Planen var å bli frisør, og jammen tillater jeg meg å smykke meg med tittelen "Hagefrisør"

Uklippet Buksbomkuler og ligusterhekk.

Nå skal det sies at jeg har litt trening og erfaring altså. Da vi var barn, hadde Kirsti (søster) og jeg våre gresstuster nede ved vannkanten på Kallera, Kråkerøy. De fikk stadig kjenne våre klippetriks. kort lugg, tupert sveis og piggsveis. Permanent prøvde vi aldri ut. Skal si gresstustene lyste av glede. De var sååå fornøyde med frisørtimene hos oss, tro du meg, (smiler ved tanken på gode barndomsminner).

Dessuten hadde jeg tanker om å utdanne meg til frisør, men det ble Eiendomsmegler-utdannelse i stedet. Så da er det jo fint at jeg får kose meg med Hagefrisørfaget på si.

Nyfrisert.

Jeg bruker kun vanlig Fiskars husholdningssaks på disse små Buksbomkulene. De er så små ennå at det trengs kun litt stuss her og der.Det er første året jeg klipper Agnbøkshekken med elektrisk hekksaks. Morsomt, nyttig og effektivt.


Så er det gjort før ferien. Agnbøk skal jo som kjent JAS klippes, det vil si i juli, august og september. Kremt, vi er visst ikke i juli ennå, men så nøye er det ikke, det er jo tross alt slutten av juni.


Ligusterhekken har jeg klippet skikkelig for noen uker siden, men den også trengte en stuss, så det fikk den. Må jo stå i stil med nyklippet Buksbomkuler, kan du forstå. På den hekken bruker jeg en god, skarp hekksaks. Jeg legger vekt på å ha nyttige og gode hageredskaper, det gjør virkelig susen skal jeg si deg.

Dette arbeidet synes jeg rett og slett er så morsomt. Og det er noe eget med nyklipt Agnbøks-/Ligusterhekk og Buksbomkuler, ikke sant?


Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Furulunden ved å legge inn e-postadressen din under 'Abonner' øverst på siden. Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Kommentarer

 1. Dejlige barndomsminder, så hyggeligt at få lov til at gå i barndom i sin have. Du var sikkert blevet en fremragende frisør, men nu kan du gemme kræfterne og inspirationen til haven i stedet, og det er den sikkert glad for.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
 2. Hei. Buksbom har vi mye av, både kuler og kjegler. De vokser sent, men er veldig dekorativ. Ønsker deg en fin helg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke noe som Buksbom, spør du meg. Tipper de er fine hos deg også, Hanne-Lise :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage