Inspirasjon til høstplanter i krukker - del 5


Mitt tips er å ikke se deg blind på at calluna er calluna og erica er erica. Det finnes så mye fint som har litt andre etternavn.


I denne krukken er det både -erica stuartii 'irish lemon'- og daboecia cantabrica 'irish princess'-. Med litt mose på toppen av jorden og en fiskekule så gjør det susen.


Her ser du klokkelyng -erica stuartii 'irish lemon' og calluna vulgaris- og med litt selvplukket mose innimellom.

Jeg er så glad for at mosen er så fin på toppen av høst/vinter-beplantning, prikken over i'en spør du meg, og det gjør du vel?

Ikke glemt den trendy takløken da,  jeg digger å ha den under takutspring eller på en overbygget terrasse. Disse tåler bedre tørke enn for mye vann.


Flere planter går igjen i flere krukker som du ser, jeg synes det er viktig med gjentakelser i hagen, og også i krukker er min lille tanke.

Her har jeg også en -calocephalus 'brownii'- og noen kongler og mose.

I denne tresaken har jeg pletter i luften sammen med en lysrosa calluna som jeg også har flere steder. Pyntegresskar er jo litt tøft som dekorasjon og den finnes i uttallige fargekombinasjoner og størrelser.

Ute ved postkassen/veien i Furulunden har jeg plantet prydgress -imperata cylindrica 'red baron'- sammen med calluna vulgaris, en lys rosa variant, nesten hvit.


Da er det bare å plante i vei. En fin måte å møte høsten på, i tillegg til alt som ennå syder i bedene, hvis man har husket å plante noe for høsten der altså.

Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Furulunden ved å legge inn e-postadressen din under 'Abonner' øverst på siden. Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

En hage med frodig villskap og interiør både ute og inne

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Har du Allium i hagen din? Bruk gjerne frø til formering

Agapanthus - en sommeryndling

Urter til tørk og frys - er du klar?