Inspirasjon til høstplanter i krukker - del 5


Mitt tips er å ikke se deg blind på at calluna er calluna og erica er erica. Det finnes så mye fint som har litt andre etternavn.


I denne krukken er det både -erica stuartii 'irish lemon'- og daboecia cantabrica 'irish princess'-. Med litt mose på toppen av jorden og en fiskekule så gjør det susen.


Her ser du klokkelyng -erica stuartii 'irish lemon' og calluna vulgaris- og med litt selvplukket mose innimellom.

Jeg er så glad for at mosen er så fin på toppen av høst/vinter-beplantning, prikken over i'en spør du meg, og det gjør du vel?

Ikke glemt den trendy takløken da,  jeg digger å ha den under takutspring eller på en overbygget terrasse. Disse tåler bedre tørke enn for mye vann.


Flere planter går igjen i flere krukker som du ser, jeg synes det er viktig med gjentakelser i hagen, og også i krukker er min lille tanke.

Her har jeg også en -calocephalus 'brownii'- og noen kongler og mose.

I denne tresaken har jeg pletter i luften sammen med en lysrosa calluna som jeg også har flere steder. Pyntegresskar er jo litt tøft som dekorasjon og den finnes i uttallige fargekombinasjoner og størrelser.

Ute ved postkassen/veien i Furulunden har jeg plantet prydgress -imperata cylindrica 'red baron'- sammen med calluna vulgaris, en lys rosa variant, nesten hvit.


Da er det bare å plante i vei. En fin måte å møte høsten på, i tillegg til alt som ennå syder i bedene, hvis man har husket å plante noe for høsten der altså.

Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Furulunden ved å legge inn e-postadressen din under 'Abonner' øverst på siden. Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nye praktiske Growcamp drivhus er på plass i hyttehagen

På herlig hagevandring hos et vennepar i Fredrikstad

1000 åpne hager og kunstutstilling, velkommen til Furulunden

Et tips til egendyrket salat

Å rive og bygge hytteveranda blir det mye kos av