Jeg har klippet lavendelen og håper å få noe tilbake


Ja, for jeg mener jeg har gjort plantene en tjeneste. Når jeg ikke har fått somlet meg til å gjøre noe med lavendelblomstene tidligere i år, så klipper jeg dem ihvertfall ned, så kanskje jeg får jeg se noen flere blomster i år. 

Jeg burde ha gjort det for noen uker siden, men sånn er det altså. Selv om jeg koser meg i hagen mer enn mest, så rekker jeg ikke over alt, bare så du vet det, kremt.


Så er det unnagjort. En ting er i alle fall sikkert; Kjempeverbenaen synes enda bedre enn før klippingen og det er jo fint. 

Har du lyst til å se flere bilder av samplantingen av Lavendel og Kjempeverbena, så titter du her.


Sommerfuglbesøk er et sensommergode som jeg er så glad i. Hvordan er det med deg, har du mange sommerfugler på besøk? Er det flere typer? Del det gjerne med meg.


Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Furulunden ved å legge inn e-postadressen din under 'Abonner' øverst på siden. På mobil og Ipad kan du få hele menyen for siden ved å trykke på de tre strekene øverst til venstre på siden. Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Kommentarer

 1. Lidt blomster kan du måske få i dine lavendler, men det vigtigste er de ikke bliver for lange og træ-agtige. Og sikken en duft når man klipper ned!
  Vi har ingen sommerfugle haft før august måned, men nu er de her og ser fantastiske ud.

  God weekend!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, duften er himmelsk når de klippes. Jeg klipper de helt ned hver vår for at de ikke skal bli treaktige. Så nå var det bare de visne blomstene som fikk unngjelde Ulla :)

   Slett
 2. Hos meg i Bergen har sommerdagene vært få i år, så jeg har heller ikke rukket over alt jeg burde. Sommerfuglbusk har jeg hatt på ønskelisten lenge, men ennå har jeg ikke skaffet meg noen. Har ikke sett mange sommerfugler i år, dessverre. Håper på bedre sommer neste år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har fått med meg den dårlige sommeren hos dere, Anne-Kristin. Jeg kjøpte en hvit sommerfuglbusk i fjor og den har blitt kjempestor allerede i år. Vil dele noe om den en annen dag, kanskje full av sommerfugler, siden den nå har sprunget ut :)

   Slett
 3. Här vimlar det av fjärilar, mest olika gräsfjärilar och blåvingar, nässelfjäril, citronfjäril och kålfjäril såg jag nu på morgonen och snart, när fjärilsbuskarna slår ut på allvar, kommer det att vimla av påfågelfjäril, amiral och sorgmantel. Härliga tider!
  Trevlig helg!/Laila

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er virkelig en glede med masse sommerfugler. Jeg gjetter at det blir rekord hos meg i år, siden den fjorårsgamle Buddlejaen/sommerfuglbusken har blitt som stor, og akkurat i disse dager springer ut for fullt :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Meld deg inn i epostklubben min for tips og ferske innlegg!
Du ser påmeldingsskjema til venstre i bloggen.

Populære innlegg fra denne bloggen

Nye praktiske Growcamp drivhus er på plass i hyttehagen

På herlig hagevandring hos et vennepar i Fredrikstad

1000 åpne hager og kunstutstilling, velkommen til Furulunden

Et tips til egendyrket salat

Å rive og bygge hytteveranda blir det mye kos av