Jeg har klippet lavendelen og håper å få noe tilbake

Lavendelen klippes etter blomstring i Furulunden

I år har jeg fått plukket inn lavendel for å lage lavendelsukker. Det har jeg faktisk ikke gjort før, så det er i alle fall et fremskritt når det gjelder bruk av lavendel. 

Når det er sagt så er det jo ute i hagen den gjør seg best synes jeg. Der sprer den om seg av en deilig sommerduft og er en insektsmagnet du kan skrive hjem om.

Nå er den klippet ned og det er kun det grønne som som står igjen. Jeg synes det er fint også jeg da. Er jeg ekstra heldig, kommer den med noen blomsterstilker før frosten er her.

Grunnen til at jeg klipper den visne lavendelen er altså at jeg synes de er finere uten visne blomster. I tillegg håper jeg på noen få nye lavendelblomster.


Lavendelen er klippet i Furulunden

Så er det unnagjort. En ting er i alle fall sikkert; Kjempeverbenaen synes enda bedre enn før klippingen og det er jo fint. Syrinhortensia er et sensommergode som jeg er så glad i. 

Hvordan er det med deg, har du mange sommerfugler på besøk? Er det flere typer? Del det gjerne med meg i kommentarfeltet.

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Kommentarer

  1. Jeg har jo tre flotte lavendel planter jeg ønsker få tilbake til neste år. Hva bør jeg gjøre med disse før vinteren?

    SvarSlett
    Svar
    1. Du trenger ikke å gjøre noe. Men til våren kan du klippe dem god ned. Da får de fine, nye skudd som ender opp i vakre lavendelblomster igjen.

      Slett

Legg inn en kommentar

Du vet vel at du kan melde deg inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Tips til bunndekkere i hagen

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage