Lag dine egne ligusterkuler - gjør det selv prosjekt

Foto: Maria på Almbacken

Ja, sånn er tanken at det skal bli om noen få sesonger.


Det starter imidlertid mye mer beskjedent. Jeg klipper ligusterhekken rundt de to rektangulære bedene ett par-tre ganger i løpet av sesongen og der, forstår du, henter jeg mine stiklinger. De setter jeg i ventebedet mitt og klipper toppene av dem. 

Etter en sesong er de klare til å bli plantet der hvor jeg ønsker å ha dem. Enten som en ny hekk eller for å lage kuler av dem. Jeg bruker fem stiklinger for å lage en kule. Bruker deilig kompost og vanner godt. Mer skal det ikke til. Og så klipper jeg toppene av dem da, så forgrener de seg bedre.

Foto: Maria på Almbacken

Slik som den kulen til høyre ønsker jeg at mine spede forsøk skal bli. Tålmodighet, altså, som jeg ikke har så mye av, det er det som gjelder her. Jeg vet at Maria har kjøpt ferdige, og litt større stiklinger enn det jeg viser frem over her, men jeg vet av erfaring at liguster etablerer seg raskt, jeg må kanskje ha en sesong ekstra fordi mine stiklinger er laget helt fra bunnen av.

Jeg har bestemt meg - jeg skal holde ut til det blir fine ligusterkuler av mine små stiklinger. Tror du jeg holder ut ventingen? Har du noen tips for å lage kuler? Noe du vil dele med oss?


Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Furulunden ved å legge inn e-postadressen din under 'Abonner' øverst på siden. Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tips til stell av Agapanthus, Afrikas blå lilje

Når interiør og hage samsvarer - hjemme hos Jeanette

Tips til bruk av bedkanter på uteplassen rundt furua

Jeanette klarer seg utmerket med å ha terrasse som hage

Tips til bunndekkere i hagen