Nok en terrasse på hytta er ferdig og her kan du se bilder før og etter


Frokostplassen vår med sol fra tidligste morgen til sen ettermiddag, ja, når solen skinner da. Jeg må virkelig få si at det har vært en herlig sommer hvor prosjektene ikke lenger har stått i kø. 

Mange late dager, med varierende vær og tid til båtturer og lesing, og mye hygge med gjester som ikke vil gå. Det siste er noe av det bedre jeg vet om.

Før renoveringen
Det var en del råte i terrassen og når vi først skulle lage en ny, ville vi ha en som er litt større. I sommer har det vært over 70 familie og venner på besøk, så det sier seg selv at noe større kommer godt med. 

Gjestene kommer ofte i større enheter for å si det sånn. Både på Tors og min side befinner det seg storfamilier, så rundt tyve mennesker av gangen blir det fort når noen av dem kommer på besøk.

Etter renovering
Hele våren har gått med til rydding og salg av to leiligheter for vår nærmeste familie og da kom det brått en sittegruppe i rotting som vi synes passer godt på frokostplassen/terrassen vår.

Før renovering
Hyttetomten er ganske rufsete, den må virkelig holdes i sjakk for ikke å gro helt igjen. Det er en sandtomt, så jeg vet ikke helt hva jeg vil gjøre med den ennå. Jeg er jo litt i overkant interessert i hage, men med den mer friserte hagen hjemme, så er det saktens herlig å ta det litt mer med ro her ute på hytta.

Da er det ekstra fint med store verandaer og terrasser. På den måten får vi strammet litt opp der hvor det er mulig. Så ser det ikke så galt ut selv om resten av tomten er av det rufsete slaget.
Etter renovering

I sommer har Tor montert opp solseilet også. Det har vært litt vrient å få skikkelig stramt fordi utgangspunktene var forhåndsbestemte, det vil si faste. Noe det ikke alltid er så enkelt å gjøre noe med. Men etter en del plunder og heft, så er vi fornøyd.
Vi er fornøyd med fargevalget som kom til ved kyndig hjelp hos Fargerike. De fikk se bilder av hytte og område før de hjalp oss med fargevalget. Det er jo hyggelig om det passer til sandtomten og omgivelsene ellers i området. Dessuten er jeg litt glad i nøytrale farger, så jeg kan stå fritt med tanke på sommerblomster og annen beplantning rundt hytta. 

Front heter gråfargen og staffasjefargen er Bomull, malt med Baron Ultra som er Fargerikes egen maling og som holder seg fin i mange år. Vi har god erfaring med den på to forskjellige boliger og hytta vår som er malt med samme merket.


Denne spisegruppen fant jeg brukt og veldig billig på Finn. Liker godt å gjenbruke. Stolene til høyre (vi har fire av dem) har jeg arvet av min lillesøster. Gjenbruk igjen altså.

Rekkverket rundt terrassen har vi valgt å ikke ha helt tett. Vi ønsker kun å ha følelsen av å være litt på avstand fra gangstien som går på bortsiden av neste gjerde på utsiden av tomten. En slags ramme rundt uteplassen altså.


Med noen godsaker fra grønnsakshagen som jeg har i opphøyde bed/pallekarmer, smaker frokosten alltid godt her på hytta. Her får vi den endringen vi trenger i hverdagen, her senkes skuldrene og vi nyter hver stund vi har her ute ved Skjebergkilen.

 

I  denne prosessen har vi hatt et utmerket samarbeid med følgende sponsorer:
Bilder fra den renoverte verandaen på utsiden av stuen, kan du se her.

Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Furulunden ved å legge inn e-postadressen din under 'Abonner' øverst på siden. Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nye praktiske Growcamp drivhus er på plass i hyttehagen

På herlig hagevandring hos et vennepar i Fredrikstad

1000 åpne hager og kunstutstilling, velkommen til Furulunden

Et tips til egendyrket salat

Å rive og bygge hytteveranda blir det mye kos av