På hagevandring hos Blomsterlise som er med i neste års NRK Hage


Det var en varm sommerdag i august Lise ønsket meg velkommen inn i sin mangslungne hage.


I det nylagde bedet ved inngangspartiet er det meningen det skal bli et grønnsvær, det må bare få litt tid på seg.


Inntil det får grodd seg til, får en frosk råde grunnen sammen med fiskekuler og takløk.
Lise  (og mannen Henrik, han er nemlig med på å ta en del tunge løft) har fått mye ut av en ikke så stor tomt. Hun planter i krukker og kasser, på bakken og i høyden og har utrolig mange stillebener og små, selvstendige miljøer.


Her er det mange sittegrupper, og denne store hjemmelagde gruppen er like ved der hanen gjeng i tunet og nippar strå for å si det sånn.


Boligen ligger midt i et boligfelt, så èn hane er byttet ut med en roligere type, den forrige ble litt voldsom, den kykkelikyet bådet tidlig og sent.

Og du, det er ikke så ofte jeg fotograferer noen i stussen, men den nederst til høyre er verdt å ses nærmere på synes jeg.

En høvelbenk kan brukes til mer enn det man først tenker.Et minidrivhus skulle alle unne seg, dette er praktisk og passer akkurat oppå en pallekarm.


Drivhuset danner litt av en rammen til høyre for denne sittegruppen og tomatplantene trives så godt at de er på full fart ut av taket.I Blomsterlises hage er det flere krukker enn det er blomsterbed og dette danner et utrolig røff og tøff helhet sammen med sittegruppene. Og en lun atmosfære.


Jeg tok skiltet som står i krukken med fikentreet på alvor og ikke bare satte meg ned.


Jeg la meg nedpå for å få sett litt på dette salix-treet som Lise på finurlig vis har bundet opp med bambuspinner og strips. Morsomt og effektfullt.


Jeg kan se for meg en kveld her med gode venner i lystig lag sammen med Lise og med servering av en av hennes matretter. Hun er nemlig en kløpper til å kreere og dandere de fineste gourmetretter.

Skulle du ønske å se mer av det hun får til, kan du like godt titte innom bloggen/facebooksiden hennes som du finner ved å trykke her.


Ikke glem å plukke med deg litt drivved neste gang du er på tur langs sjøen, det  er veldig greit å bruke til å samle flere ting/blomster på et bord.
Jeg er ganske fornøyd med at Rolf poserte så fint for meg, for han liker egentlig ikke å bli fotografert, men han var nok mer opptatt av å kikke kjærlighetsfullt på matmor enn på fotografen.


Fordi hagen er rammet inn av en høy hekk og fordi miljøene som er dandert i hele hagen, skjermer godt for vinden, er det mangt og meget som kan dyrkes her. som blant annet chili, paprika og aubergine.
Dette er hagen til Lise som til daglig eier og driver Fredrikstad Blomster du har fått titte inn til idag.
Jeg håper at du har kost deg på denne hagevandringen.

Jeg takker for at du åpnet din oase for meg Lise - til inspirasjon for meg og mange med meg.

Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Furulunden ved å legge inn e-postadressen din under 'Abonner' øverst på siden. Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Kommentarer

 1. For en fantastisk hage; kreativ og inspirerende. Her kan man nok bringe mange timer med å bare vandre, sitte ned og betrakte...

  De fiskekulene du nevner; de kalles kavler - en kavl, eller en fløt - og ble i tidligere tider brukt til å holde fiskeredskaper som garn, line og not flytende. Jeg er etterkommer av mange generasjoner fiskere, og har maaaange kavler liggende hist og her.

  Ha en fortsatt fin seinsommer. Her har vi hatt nydelig vær de siste dagene, nu i kveld er det fremdeles rundt 20 grader ute - men i natt var det bare to... Håper frosten holder seg unna enda ei stund, hagen har enda mye glede å by på.

  Vennlig hilsen Janna.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så artig med navnet på kulene, det har jeg ikke hørt før. Jeg håper for din del at frosten holder seg unna en stund til. Du hadde jo en lang vinter i år.

   Slett

Legg inn en kommentar

Meld deg inn i epostklubben min for tips og ferske innlegg!
Du ser påmeldingsskjema til venstre i bloggen.

Populære innlegg fra denne bloggen

Hageboka av Morten Bragdø - enklere blir det ikke

Vinn boken Hage på balkongen fra Hageselskapet

Lavendel - hvordan lage dine egne stiklinger?

Skånska trädgårdar - blir du med på en blomstrende reise?

Når og hvordan beskjærer du frukttrær?